NB I

Még mindig nyeretlen a címvédő

A Győr 1-1-es döntetlent játszott a Videotonnal az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Győri ETO FC – Videoton FC 1-1 (1-1)
Győr, 4000 néző. Játékvezető: Kassai
Győr: Kamenár – R. Wolfe, Lang, Lipták, Völgyi – Pátkai, Mevoungou, Kamber – Koltai (Kalmár, 89.), Andrics (Leandro Martinez, 74.), Varga R. (Kink, 70.). Edző: Pintér Attila
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász, P. Vinícius, Stopira – Álvarez (Zé Luis, 63.), Sándor Gy., Kovács I., Caneira, Kleinheisler (Gyurcsó, 80.) – Nikolics N. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Pátkai (18.), illetve Juhász R. (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három játékosát kellett nélkülözniük a győrieknek sérülés miatt, hiszen Dudás Ádám és Takács Ákos műtét után lábadozik, míg Svec combizomhúzódást szenvedett. A vendégeknél Zsótér Donát sérült, a többiek játékára számíthatott José Gomes.

Jobban kezdte a találkozót a Videoton, az első lövést is a vendégek jegyezték, Kleinheisler révén. Lang Ádám a nyolcadik percben válaszolt jó 25 méterről, de lövése nem okozott gondot Calatayudnak. Öt perccel később Wolfe cselezte tisztára magát, de kiszorított helyzetből a kapu mellé tüzelt. A 15. percig kellett várni az első komoly helyzetre, ekkor Stopira vágott ki egy beadást a gólvonalról röviden, éppen Pátkai elé, aki 12 méterről az üres kapu fölé lőtt. Feltámadtak a hazaiak, átvették az irányítást, de Völgyi hosszúba tartó lövését védte a vendégkapus. Egy perccel később azonban Calatayud is tehetetlen volt, Pátkai a védők közül kibújva fejelt egy szöglet utáni kavarodásban a kapuba (1-0).

A gól után ébredezett a Videoton, és Álvarez nem sokkal tévesztette el a kaput. A 27. percben növelhette volna előnyét a Győr, de Varga Roland beadását Andrics a kapufára lőtte. Egy perccel később már a másik kapu forgott veszélyben, mindenki elvétett egy beadást, de Kamenár még a gólvonal elől szögletre tolta a labdát. A 35. percben egyenlített a Videoton: Kleinheisler szögletére Juhász Roland érkezett remek ütemben, és öt méterről a hálóba fejelt (1-1).

Az első játékrészben inkább a hazai csapat dominált, de Juhász góljával egyenlíteni tudott a Videoton.

A második játékrészt óvatosabban kezdték a csapatok, az első tizenöt percben nem forogtak veszélyben a kapuk. Egy óra telt el a játékból, mikor Völgyi adott középre, de erős beadásába még bele tudott érni a vendégkapus, így szögletre ment a labda. A pontrúgás után Lipták fejelhetett az ötös vonaláról, de fölé szállt a játékszer. Két perccel később a csereként beállt Zé Luis csapta be védőjét, középre passzolt a már fekvő győri kapus mellett, de Nikolics lövését a gólvonal előtt álló Lipták ki tudta rúgni.

Jobban pörgött a hazai csapat, de a Videoton védelme átjátszhatatlannak bizonyult. Az eső is nehezítette a csapatok dolgát, az egyre vizesebb talajon felgyorsultak a passzok, és a játékosok koordinációját is nagyban befolyásolták a körülmények, sok volt a vétlen ütközés. Az utolsó percekre elfáradtak a csapatok, mezőnyben küzdöttek egymással a felek, így gól már nem esett, 1-1-el zárult a forduló utolsó találkozója.

– Elég jól indult a találkozó a Győr számára, sikerült is gólt szereznie – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO egykori válogatott játékosa. – A találat után el is tudta volna dönteni a meccset a csapat, de két nagy ziccer is kimaradt. A Videoton hozta a nyugodt játékát, és ki tudott egyenlíteni. Döntő volt, hogy egyik csapatban sem volt kiemelkedő egyéni teljesítmény, olyan megmozdulás, ami eldönthette volna a három pont sorsát. Reális eredmény született, ami a Győrnek nem túl jó, hiszen így egyre nagyobb a lemaradása az élmezőnyhöz képest. Az ETO hozta a Pintér Attilával elsajátított védekezésből gyors kontrákat vezető játékát, de a támadások felépítése továbbra sem megy. Hiányoltam az új igazolásokat, akik elvileg azért lettek idehozva, hogy javítsanak a Győr támadójátékán.

Hajszán Gyula szerint a körülmények kedveztek volna az egyéni villanásoknak.

– Imádtam ilyen talajon játszani. Az eső még inkább segíti az egyéni megmozdulásokat, egy-egy testcsellel nagy előnyt lehet szerezni a védőkkel szemben. Mindenképpen a támadófocinak kedvezett ez a talaj, de ahogy mondtam, ma hiányoztak az egyéni megoldások, megmozdulások. Nem használták ki a lehetőségeiket a támadók, egyik csapat sem vállalta fel ezt a játékot. A Videoton ma elég szürke volt, örülhet az egy pontnak, de a Győr sajnos ezzel nincs előbbre.

Olvasói sztorik