A Haladás volt a legszimpatikusabb

Gyurcsányi Zsolt szerint taktikában még sokat kell fejlődnie a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombathelyen folytatja pályafutását a magyar teremlabdarúgó-válogatott kiválósága, Gyurcsányi Zsolt. A 32 éves játékos az előző idényt a ciprusi Sztrovolosz együttesénél töltötte, onnan igazolt haza a Haladáshoz.

A játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, több ajánlatot is kapott a nyár során, melyek közül a szombathelyi megkeresés nyerte el leginkább a tetszését. A válogatott kapcsán a kapitányváltást nem kívánta kommentálni, de hozzátette, a jövőben is mindent meg fog tenni azért, hogy számoljon vele a nemzeti együttes szakvezetése.

– Keresték esetleg máshonnan is? Mi döntött Szombathely mellett?
– Volt más megkeresésem is a nyár folyamán, de a Haladás ajánlata volt a legszimpatikusabb – magyarázta Gyurcsányi Zsolt. – A város is nagyon barátságosnak tűnik, mindenképpen egy ilyen helyre szerettem volna költözni a családommal. Éltem már három évet Győrben, hasonló város Szombathely is. Nem szeretem a nagy nyüzsgést, egy csendesebb helyet kerestünk a családdal. Itt is megvan minden, ami kell, ráadásul öt percen belül bárhol ott tudok lenni.

– Nem csak a pályán belül, hanem azon kívül is számít önre Horváth Levente vezetőedző. Felkészült a mentor-szerepre?
– Gyakorlatilag már az előző csapatomnál, Cipruson is hasonló helyzetben voltam, ez nem lesz új dolog számomra. A játékostársakkal már összeismerkedtünk, szokjuk a játékot. Taktikában sokat kell fejlődnünk, ami a Győrnél és a Berettyóújfalunál megvan, ahhoz itt a Haladásnál még időre lesz szükségünk.

– Szombathelyről mennyire lesz könnyebb bekerülni a válogatottba?
– Cipruson is szem előtt voltam, mindig megkaptam a meghívómat a nemzeti csapatba, de sajnos sérülések miatt nem tudtam vállalni a játékot az elmúlt időszakban. Mindent meg fogok tenni a Haladásban azért, hogy az új szövetségi kapitány is számoljon velem, és a továbbiakban is ott legyek a válogatottban.

– Az Európa-bajnoki pótselejtezőkön Ukrajna lesz az ellenfél. Milyen esélyekkel vágnak neki a párharcnak?
– Nem szabad leírni az ukránokat, még akkor sem, ha most egy fiatalabb kerettel szerepelnek a selejtezőn. Tudni kell, hogy náluk nyolc-kilencéves korban elkezdődik a futsal-oktatás, így a húsz-huszonkét éves játékosok már komoly tudással rendelkeznek. Úgy érzem, hazai pályán mindenképpen mi leszünk az esélyesek, de idegenben már jóval nehezebb dolgunk lesz, sok múlik az ukrajnai első mérkőzésen.