NB I

Elrontották a stadionavatót

A Mezőkövesd vadonatúj otthonában 2-0-ra kikapott a Pápától az OTP Bank Liga negyedik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 4. forduló
Mezőkövesd-Zsóry – Lombard Pápa Termál FC 0-2 (0-2)
Mezőkövesd, 2500 néző. Játékvezető: Kassai
Mezőkövesd: Szántai – Lakatos B. (Olasz D., a szünetben), Szalai V., Hegedűs D., Gévay – Menougong, Dobos, Bognár I. (Petneházi, a szünetben), Farkas I B., Melczer (Irhás, 69.) – Balajti. Edző: Véber György
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Supics, Rodenbücher, Struhar – Quintero (Tóth B., 70.), Szabó O., Orosz M. (Eszlátyi, 76.), Makszimovics, Griffiths – Kenesei (Tajthy, 56.). Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Griffiths (4., 31.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Története első élvonalbeli meccsét játszotta hazai pályán, az újjáépített stadionban a Mezőkövesd. A pápaiaknál most szerepelt először a kezdőcsapatban Kenesei Krisztián, viszont Ivancsics Gellért, Eszlátyi István és Tóth Bence ezúttal is csak csere volt.

A negyedik percben máris vezetést szerzett a Pápa: Kenesei Krisztián beadása után Griffiths hat méterről a kapuba fejelt, a labda a kapufáról került a hálóba (0-1). A 15. percben Farkas I Balázs húszméteres lövését Szűcs Lajos oldalra tenyerelte, Balajti lecsapott a labdára, és az ötösről megcélozta a kaput, de Szűcs bravúrral mentett. A folytatásban jobbára mezőnyjátékkal telnek a percek, a labda a két tizenhatos között pattogott, különösebb izgalmak nélkül. Gólhelyzetet egyik csapat játékosai sem tudtak kidolgozni, a stadionavatóra érkezett népes publikum így meglehetősen csendesen figyelte a játékot.

A 31. percben duplázott a Pápa: Kenesei becsapta Gévayt, majd 15 méterről megcélozta a kaput, Szántai jó érzékkel védett, de Griffiths lecsapott a kipattanóra, majd a hálóba lőtt (0-2).

A szünet után Quintero lépett ki a védők közül, s már csak a kapujából kilépő Szántaival állt szemben, de 14 méteres lövését védeni tudta a hazai kapus. A házigazda leginkább tanácstalanul adogatott, nem tudta feltörni a vendégek védelmét, csak a szögletekig jutott. A 73. percben Petneházi sarokrúgását Olasz Dénes fejelte a sarok mellé. A 84. percben ismét Olasz fejelt, ezúttal öt méterről, de ekkor is a kapu mellé.

A hazaiak a becsületgólt sem tudták megszerezni, tehát vereséggel avatták új stadionjukat, a Pápa viszont továbbra is szárnyal!

– Kifejezetten jó mérkőzést láthattak a nézők – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Sivák Sándor, a Mezőkövesd egykori jelenlegi utánpótlás-edzője. – Mindkét csapat nagyon jól passzolt mezőnyben, akadtak helyzetek itt is, ott is. Összességében az döntött, hogy a Pápa két csatára hatékonyabb volt, mint a Mezőkövesdé. Ez a Griffiths, Kenesei duó nagyon jó, és nagyon jó helyen van náluk a labda. Egyébként a lehetőségei megvoltak a hazai gárdának még null-kettőnél is arra, hogy egyenlítsen, de kimaradtak a helyzetek. Ha ezek bemennek, egy döntetlenre mindenképpen jók lettek volna. Szerintem a taktikával nem volt gond, inkább csak bátrabban kellett volna játszani. Ez egy ilyen nap volt hazai részről. A múlt héten tízből hat helyzet bejött a Kecskemét ellen, ma semmi. A fociban vannak ilyen napok. A stadionavatás ezt leszámítva nagyon jól sikerült. Ez egy szenzáció, hogy ilyen gyorsan, ilyen körülmények között fel tudtak húzni egy ilyen szép, hangulatos építményt. Van még rajta mit csiszolni, de ennek a városnak ez tökéletes. Úgy gondolom, hogy nagyon szépen megállja a helyét az NB I-es mezőnyben.

Olvasói sztorik