NB I

A nap híre: Márton Gábor nyilatkozata

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint Márton Gábor a rá jellemző őszinteséggel beszélt csapata, a PMFC rossz bajnoki rajtjáról, és a három meccs alatt beszedett négy piros lapról.

Szimpatikus pécsi csapatot ismertem meg Márton Gábor keze alatt, és a nyilatkozatai alapján sem az a folyamatosan szerepelgető ember, de amit mond, ara általában felkapjuk a fejünket. Szimpatizálok vele, és figyelek arra, amit mond.

Nagy reményekkel futottak neki a szezonnak. Van egy-két légiós a csapatukban, de sok helyi tehetségnek adnak lehetőséget. Figyelemmel kísértem a Fradi elleni meccsüket, és láttam, hogy teljesen pariban voltak a légiósokkal teletömött ellenféllel, időnként jobban is futballoztak, több helyzetük volt.

Az edző a tegnapi interjúban a kiállításokról is beszélt, erre mondhatnánk, hogy keserűségből tette, mert savanyú a szőlő. Igen ám, de Szatmári Lóránd a labdát rúgta el, amikor megkapta a kiállítást eredményező második sárga lapját. Nem azt mondom, hogy a játékvezető direkt tönkretette a pécsiek meccsét, de az biztos, hogy tévedett. A futballban nagyon ritkán játszik a ha, mégis azt kell mondjam, nagyon kíváncsi lettem volna, mire megy a Ferencváros, ha a pécsiek tizenegyen maradnak.

A paksi vereség után Székesfehérváron egy csodagóllal szerzett vezetést a PMFC, és ismét pariban volt a külföldiekkel teletűzdelt ellenfelével, majd következett két kiállítás. Uzoma piros lapja nevetséges, elkapkodott, és nagyon véleményes ítélet volt. Tetszik Márton Gábor őszintesége, aki elmondja, Grumics kiállításában nem lát kivetnivalót, de ha a két verekedő, vagy rugdosódó esetében egyenlő lenne a mérce, akkor Viniciusnak sem lett volna szabad a pályán maradnia. A sors pikantériája, hogy ezután Vinicius gólt fejelt.

Nyolc mezőnyjátékossal a Videoton otthonában nem lehet eredményt elérni, erre még a Chelsea sem lenne képes. Szimpatikus, hogy az edző nem csak ezekben látja a hibát, elismeri, hogy a csapatának javulnia kell bizonyos dolgokban. A távolból szurkolok a fiatal szakembernek, hogy csapata kilábaljon a hullámvölgyből, hiszen az ambíciója és a szakmai tudása megvan hozzá.

A játékvezetők már a harmadik egymást követő fordulóban csinálnak olyan dolgokat, amelyekkel befolyásolják a végeredményt. Talán a kánikula zavarta meg a fejüket, vagy nem sikerült megfelelően a felkészülésük? Nem hiszem, hogy a bírók direkt támadják a Pécset, de ezekre az ítéletekre jobban figyelniük kellene, mert már a szezon elején leamortizálnak egy csapatot.

Olvasói sztorik