NB I sport

A nap híre: Márton Gábor nyilatkozata

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint Márton Gábor a rá jellemző őszinteséggel beszélt csapata, a PMFC rossz bajnoki rajtjáról, és a három meccs alatt beszedett négy piros lapról.

Szimpatikus pécsi csapatot ismertem meg Márton Gábor keze alatt, és a nyilatkozatai alapján sem az a folyamatosan szerepelgető ember, de amit mond, ara általában felkapjuk a fejünket. Szimpatizálok vele, és figyelek arra, amit mond.

Nagy reményekkel futottak neki a szezonnak. Van egy-két légiós a csapatukban, de sok helyi tehetségnek adnak lehetőséget. Figyelemmel kísértem a Fradi elleni meccsüket, és láttam, hogy teljesen pariban voltak a légiósokkal teletömött ellenféllel, időnként jobban is futballoztak, több helyzetük volt.

Az edző a tegnapi interjúban a kiállításokról is beszélt, erre mondhatnánk, hogy keserűségből tette, mert savanyú a szőlő. Igen ám, de Szatmári Lóránd a labdát rúgta el, amikor megkapta a kiállítást eredményező második sárga lapját. Nem azt mondom, hogy a játékvezető direkt tönkretette a pécsiek meccsét, de az biztos, hogy tévedett. A futballban nagyon ritkán játszik a ha, mégis azt kell mondjam, nagyon kíváncsi lettem volna, mire megy a Ferencváros, ha a pécsiek tizenegyen maradnak.

A paksi vereség után Székesfehérváron egy csodagóllal szerzett vezetést a PMFC, és ismét pariban volt a külföldiekkel teletűzdelt ellenfelével, majd következett két kiállítás. Uzoma piros lapja nevetséges, elkapkodott, és nagyon véleményes ítélet volt. Tetszik Márton Gábor őszintesége, aki elmondja, Grumics kiállításában nem lát kivetnivalót, de ha a két verekedő, vagy rugdosódó esetében egyenlő lenne a mérce, akkor Viniciusnak sem lett volna szabad a pályán maradnia. A sors pikantériája, hogy ezután Vinicius gólt fejelt.

Nyolc mezőnyjátékossal a Videoton otthonában nem lehet eredményt elérni, erre még a Chelsea sem lenne képes. Szimpatikus, hogy az edző nem csak ezekben látja a hibát, elismeri, hogy a csapatának javulnia kell bizonyos dolgokban. A távolból szurkolok a fiatal szakembernek, hogy csapata kilábaljon a hullámvölgyből, hiszen az ambíciója és a szakmai tudása megvan hozzá.

A játékvezetők már a harmadik egymást követő fordulóban csinálnak olyan dolgokat, amelyekkel befolyásolják a végeredményt. Talán a kánikula zavarta meg a fejüket, vagy nem sikerült megfelelően a felkészülésük? Nem hiszem, hogy a bírók direkt támadják a Pécset, de ezekre az ítéletekre jobban figyelniük kellene, mert már a szezon elején leamortizálnak egy csapatot.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!