NB I

„Ilyen ítéletet még nem láttam…”

Márton Gábor reméli, hogy egyszer visszakapják azt, amit a Videoton ellen vasárnap elvettek tőlük.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A semleges nézőknek is feltűnhetett, hogy az 5-1-re végződött Videoton–Pécs mérkőzésen a vendégek minkét kiállításánál finoman szólva véleményes ítéletet hozott Bognár Tamás játékvezető. Ráadásul a pécsiek idén mindhárom bajnokijukat emberhátrányban fejezték be. Márton Gábor edző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy vannak bizonyos helyzetek, amire egy tréner nem tudja felkészíteni a csapatát.

– Ez a három mérkőzés nem annyira a futballról szólt – kezdte Márton Gábor. – Az edzéseken és a mérkőzéseken is jól teljesítenek a játékosaink, és amíg nem voltak irreálisak a körülmények, addig jól szerepeltünk. Ha egyenlő létszámban tudunk végigjátszani mérkőzéseket, akkor előbb-utóbb el fogunk indulni…

– Három vereség után nehéz motiválni a csapatot?
– A játékosok is érzik, hogy kellene egy kis lökés. Próbálunk felkészülni a mérkőzésekre, de ezekre a szituációkra elég nehéz, amik a bajnokikon történtek velünk. Mindezek ellenére saját magunkkal kell foglalkoznunk, és minél jobban kijavítani a hibákat. Akkor talán egyszer vissza fogjuk kapni, amit elvettek tőlünk.

– Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a következő fordulóban a bajnoki címvédő Győr látogat Pécsre.
– A Fradi ellen kimondottan jól játszottunk, a Videoton ellen tizenegy emberrel mi voltunk a veszélyesebbek, tehát ez is azt jelzi, hogy a társaság stabil. Aztán jönnek olyan körülmények, amikre nem lehet felkészülni. Nem az számít, hogy kivel játszunk, mert egyik mérkőzés sem könnyű. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy megint elvesztettünk két játékost, ráadásul kulcsembereket. Uzoma kiállítása nevetséges történet volt, Grumics kiállítását én nem vitatom az esetben, ha Vinicius is pirosat kap. Én ilyen ítéletet még futballpályán nem láttam… Az a játékos, akinek már nem szabadna a pályán lennie, gólt fejel, nem sokkal az eset után! Szóval vannak azért érdekes dolgok, de még egyszer mondom, saját magunkkal akarunk foglalkozni, és előbb-utóbb biztos elkapjuk a fonalat. Bízom benne, hogy a csapategységünk ki fog domborodni.

– Látva Simon Attila mostani, paksi teljesítményét, nem bánták meg, hogy nyáron nem tudták őt megtartani?
– Érdekes téma ez, mert mindig az a jó, aki nincs itt, amikor itt volt, akkor meg mindenki szidta őt. Simon Attila végleges megszerzésének olyan anyagi vonzata volt, amit a klub nem tudott kifizetni. A legnagyobb probléma ez volt, nem az, hogy nem akartuk megtartani. Ő nagyon jól érezte magát itt, és mindent megtett, hogy sikeresen szerepeljen. Sajnos vele is sokan türelmetlenek voltak. Ha visszanéznénk a tavaszi meccseket, akkor látnánk, hogy rengeteg helyzete volt Attilának. Itt kihagyta, ott meg az is bemegy, amibe belebotlik. Megmondhatatlan és nem is reagálnék arra, hogy ha itt lenne, akkor is rugdosná-e a gólokat. A futball nem olyan, hogy odaviszel valakit egy csapathoz, és az biztosan beválik. Van, akinek több idő kell, hogy beilleszkedjen. A labdarúgás ilyen szempontból türelemjáték, a mi jelenlegi helyzetünkben pedig főleg.

Olvasói sztorik