NB I

Teltház várható a Bayern ellen

Tele lesz a győri ETO Park vasárnap, hiszen pályára lép a BL-címvédő Bayern München.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: a meccs létrejötte az idén húszéves Audi Hungaria Motor Kft-nek, és a cég anyavállalatának, az Audi AG-nek köszönhető.

– A szervezéshez jó alapot teremtett két korábbi sikeres rendezvény, amikor 2004-ben a Bayern München, két évvel ezelőtt pedig a német klub öregfiúk-csapata szerepelt Győrben – mondta Czehmeister Mónika, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetője. – Hosszú tárgyalások eredményeként jött létre a mostani megállapodás, amelynek feltétele volt, hogy a vasárnapi találkozó bevételét az utánpótlás-nevelésre, illetve jótékony célokra kell fordítani.

A német bajnok és kupagyőztes bajorok küldöttsége két repülőgéppel érkezik vasárnap délután a Győr-Pér repülőtérre.

– A Bayern München győri fogadásához európai körülményeket szeretne teremteni az ETO. A helyzetet ugyanakkor nehezíti, hogy a Ferencváros nem volt partner a szombati, késő esti bajnoki mérkőzés elhalasztásában – jelentette ki Klement Tibor, a Győri ETO ügyvezetője. – Ennek ellenére a játék- és a nézőteret, a klubépületet, a parkolókat éjszaka és másnap délelőtt nagy erőfeszítéssel teljesen rendbe tesszük a vasárnap délutáni kapunyitásig.

A mérkőzésen minden bizonnyal teltház lesz, mivel a 16 ezer belépőből már csak 1500 vár gazdára.

– Nagy megtiszteltetés, hogy pályára léphetünk a Bajnokok Ligája-címvédő ellen – mondta Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője. – Egy ilyen csapat vendégjátéka ünnep lesz nemcsak nekünk, hanem az egész országnak, a magyar labdarúgásnak is.

Hozzátette: megpróbálnak felnőni a feladathoz, és olyan eredményt elérni, amelyre büszkék lehetnek a szurkolóik. A tréner az első keret minden játékosának szeretne lehetőséget adni a pályára lépésre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik