NB I

Győrbe jön a Bayern München?

A magyar szurkolók testközelből láthatják Európa legjobbját, a német csapat világsztárjait.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bajnokok Ligája idei győztese, a Bayern München csapata a tervek szerint augusztusban Győrött az ETO ellen lép pályára barátságos mérkőzésen.

Európa jelenlegi legjobb csapata, a Bayern München a Kisalföld információi szerint augusztusban Győrött szerepel, bár a találkozó időpontja még nem ismert. A sztárok sokaságát felvonultató bajor alakulat az ETO ellen játszik.

A Bayern Münchenben számos olyan világklasszis futballozik, akinek a játéka már önmagában is vonzerő, elég csak Bastian Schweinsteiger, Franck Ribéry, Thomas Müller, Mario Gomez vagy Mario Mandzukics nevét említeni. És akkor még nem is szóltunk a csapat új mesteréről, a Barcelonával sikert sikerre halmozó Josep Guardioláról.

A Kisalföld úgy tudja, az Audi AG közreműködésével augusztusban Győrött barátságos mérkőzésen szerepel a Bayern. A BL-győztes német alakulat ellenfele a magyar bajnok Győri ETO lesz. A találkozót valószínű augusztus 11-én, vasárnap rendezik meg.

Úgy tudjuk, a Bayerntől még nem érkezett hivatalos válasz arra, hogy ez a nap megfelel-e számukra a mérkőzésre. A Bundesliga ugyanis augusztus 9-én, pénteken kezdődik a bajorok számára, amikor a Borussia Mönchengladbachot fogadják az Allianz Arenában. Két nappal később repülnének Győrbe és a meccs után utaznának is vissza.

A Bayernt szerződés köti arra, hogy legjobbjaival lépjen pályára ezen a mérkőzésen, a magyar szurkolók így testközelből láthatják az összes világsztárt, így például Neuer kapust, van Buytent, Lahmot, Ribéryt, Gomezt, Müllert, Schweinsteigert vagy éppen az új szerzeményt, Götzét, és itt lesz a Barcelonától szerződtetett új mester, Josep Guardiola is.

A Bayern ezekben a napokban az olaszországi Trentinóban, csodálatos környezetben edzőtáborozik. Július 5-én és 9-én is edzőmeccset játszik, a másodikat a Brescia ellen. De nemcsak a felnőttcsapat, hanem négy korosztályos utánpótlás-együttes is a táborban készül az idei feladatokra.

Győrött kétszer szerepelt eddig a Bayern München valamely csapata. Először 2004. május 18-án Ballack, Santa Cruz, Makaay és társai 4–1-re győztek. Aztán 2011. július 29-én az öregfiúk mérkőzésén a többek között a világ- és Európa-bajnok Paul Breitnerrel felálló All Stars 5–1-re veszített az ETO Legendák ellen.

Egy biztos, ilyen rangos gárda, mint amilyen az aktuális Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, még nem lépett pályára Győrött. De talán Magyarországon sem.

Olvasói sztorik