NB I

Hiába kért cserét a csapatkapitány

Vermes Krisztián a sérülése ellenére végigjátszotta a Paks elleni találkozót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget az OTP Bank Liga első fordulójában az Újpest a Paks ellen. A hazaiak Kabát Péter góljával megszerezték a vezetést, ám a hajrában befújt büntetőnek is köszönhetően a paksiak örülhettek a három pontnak. A pokoli hőségben nem kis meglepetésre végig a kezdőcsapat volt a pályán hazai oldalon, csere nélkül játszotta végig a találkozót Kozma István együttese.

Vermes Krisztián a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár a második félidőben már inkább a Paks játéka dominált, még 1-1-es állásnál is hitte, hogy megnyerhetik a meccset. Az újpestiek csapatkapitányától megtudtuk, hogy sérülten fejezte be a találkozót, így lehet, hogy ezen a héten néhány napig pihentetnie kell a lábát.

– Mennyire van hiányérzete a Paks elleni mérkőzés miatt?
– Végig éreztem a csapatban a győzelmet – magyarázta Vermes Krisztián. – Az első félidőt uraltuk, viszont azt el kell ismerni, hogy a második játékrészben már a Paksnak volt több lehetősége. De egy-egynél is azt gondoltam, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót. Sajnos azonban a végén egy elég szerencsétlen tizenegyessel még az egy pontot sem sikerült itthon tartanunk.

– Csere nélkül játszották végig a találkozót. Mennyire volt nehéz ebben a hőségben, illetve mennyire befolyásolta ez a hajrát?
– Elég nehéz volt ebben a hőségben, ráadásul én személy szerint már a hatvanadik perc környékén szóltam a vezetőknek, hogy eléggé nyilall a vádlim, szerettem volna cserét kérni. A stáb mondta, hogy még próbáljam meg kicsit a játékot, aztán végül végigjátszottam a meccset. Ami a hajrát illeti, talán valamivel jobb lett volna, ha egy-két cserével tudjuk frissíteni a csapatot.

– A sérülése mennyire fogja befolyásolni a hétvégi játékát?
– Mindenképpen szeretnék pályára lépni a következő fordulóban is. Vasárnap regenerálódtunk, hétfőn pedig pihenőnapunk volt. Kedden délelőtt edzettem először, de érzek még fájdalmat, így lehet, hogy még egy napot pihentetnem kell a lábamat. De mint mondtam, hétvégén már szeretnék ismét ott lenni a csapatban.

– Nagyon kevés néző előtt léptek pályára szombaton. Mennyire zavarta önöket a szinte teljesen üres stadion?
– A mérkőzés előtt már hallottuk, hogy több szurkolói csoport is tüntetni fog a kötelező regisztráció ellen, így ők távol maradnak a találkozótól. Felkészültünk rá, hogy kevesen fognak kijönni. Fejben mindenképpen ki kellett zárnunk a külső körülményeket, és csak a mérkőzésre szabadott koncentrálnunk. De így persze teljesen más volt a meccs, hiszen Újpesten egyedi hangulatot teremtenek a fanatikusaink, ahhoz vagyunk hozzászokva.

Olvasói sztorik