NB I

Egységes a csapat

Artner Tamás örül, hogy nem cserélődik minden nyáron a keret, de azért igazolásokra szüksége lenne.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét csendben dolgozta végig a nyári felkészülést a Szombathelyi Haladás. Az OTP Bank Liga rajtjára készülő együtteshez Predrag Bosnjak személyében egyetlen játékos érkezett, így alig volt mozgás a keretben.

Artner Tamás vezetőedző a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, örül, hogy nem cserélődik ki a keret minden nyáron, azonban egy-két meghatározó játékost szeretett volna igazolni. A szakvezetőtől megtudtuk, várhatóan nem lép pályára a Sampdoria ellen a Haladás.

– Elvégeztük amit kell, végigcsináltuk a felkészülést – mondta Artner Tamás. – Jó ellenfelekkel játszottunk, végigdolgoztuk az edzéseket. Az utolsó két, NB II-es csapatok elleni felkészülési mérkőzésünkön jött ki a terhelés a játékosokon. A keretünk készen van, minden posztra megvannak a játékosaink, egységesek vagyunk. Egyetlen helyen nem az igazi a csapat, klasszikus befejező csatárunk nem igen van.

– Ismét nem volt jelentős a játékosmozgás a Haladásnál. Ez előny lehet, vagy hátrány?
– Annak örülök, hogy nem cserélődik ki minden nyáron a keretünk. Jó az irány, amit elkezdtünk. Sok saját nevelésű játékosunk van, és a fiatalokat is folyamatosan be tudjuk építeni a csapatba. Az egyetlen dolog, ami hátrányt jelent, az a klub büdzséje. Nincs lehetőségünk sokat költeni az átigazolási piacon, így pedig meghatározó játékosokat is nehéz igazolni. Pedig egy-két ilyen labdarúgóra szükségünk lenne.

– Nyár elején közzétette a kívánságlistáját. Nem volt ez rossz döntés? Miért nem sikerült egyetlen kiszemeltet sem leigazolniuk?
– Nem volt rossz döntés, hiszen ezekről a játékosokról a többi klub is tudta, hogy lejárt a szerződésük, csapatot keresnek maguknak. A többi szakvezető figyelmét is ugyanúgy felkeltették, mint a miénket, nem véletlen, hogy nagyon hamar alá is írtak új egyesületeikhez. Mi is tárgyaltunk velük, de olyan anyagi feltételekkel igazoltak volna Szombathelyre, amit mi nem tudtunk teljesíteni, ezért nem sikerült szerződtetni közülük senkit sem.

– Hogyan látja a többi csapatot, a közvetlen ellenfeleket? Ők mennyire erősödtek?
– Minden csapat próbált erősíteni, és sokak jól is tudtak igazolni. A feljutó csapatok is erősödtek a nyáron, bár mind a Mezőkövesd, mind a Puskás Akadémia komoly játékerőt képviselt már az NB II-ben is. Volt, aki viszont szemléletet váltott. A Pécs az elmúlt években sok légióst igazolt, azonban úgy tűnik, ettől a szezontól kezdve ők is a fiatalokra, a saját nevelésű játékosokra próbálnak építeni, csak úgy, mint a szintén sok játékostól elköszönő Kecskemét.

– A Haladásnál állandó beszédtéma Radó András jövője. Mennyire nehezíti meg az edző dolgát, hogy ennyire kelendő a csapat kulcsembere?
– Az nagyon örömteli számomra, hogy most nyáron sikerült Andrást megtartanunk, de annak is örülök, hogy ennyien felfigyeltek a teljesítményére. Ilyen típusú játékos nincs még egy a Haladásban, de a magyar mezőnyben is ritka. Ha most nyáron elment volna, nagy gondban lennénk, hiszen nagyon nehéz lenne őt pótolni. Bízom benne, hogy a következő szezonban is végig nálunk játszik, és olyan évet zár, ami után már nem csak magyar élcsapatok, hanem külföldi klubok is felfigyelnek rá.

Nem játszanak az olaszokkal

Sokáig arról lehetett hallani, hogy az NB II-es Sopron mellett a Haladás is megmérkőzik a Bükön edzőtáborozó Sampdoriával. A legfrissebb információk azonban már arról szólnak, hogy csak az SVSE lép pályára az olaszok ellen. Artner Tamás megerősítette ezeket a híreket.

– Úgy tudom, nem lépünk pályára az olaszok ellen. Igazából nem is örültem volna neki, hiszen a Videoton-meccs után, a Győr elleni találkozó előtt nem biztos, hogy jót tett volna a csapatnak – magyarázta a szombathelyiek vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik