NB I

Döntetlen a nyugati rangadón

A Haladás 1-1-re végzett az ősi rivális Zalaegerszeg ellen.

Kapcsolódó cikkek

Szombathelyi Haladás – Zalaegerszegi TE 1-1 (1-1)

Vezette: Kovács G.
Gólszerzők: Gyurján (16.), ill. Frizoni (4.)
Haladás: Rózsa – Schimmer (Rajos, 59.), Fehér (Kulcsár, 60.), Devecseri (Tóth P., 46.), Bosnjak – Szakály (Simon Á., 46.), Iszlai (Németh M., 46.) – Gyurján (Jagodics, 59.), Nagy, Halmosi – Ugrai (Andorka, 46.).

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton délelőtt 11 órától az NB II-es Zalaegerszeg csapatát fogadta a Szombathelyi Haladás együttese, akiknek ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésük az NB I jövő hétvégi rajtja előtt.

A 4. percben a Zete szerezte meg a vezetést. A saját 30-asunkon veszítettük el a labdát, Szegleti passzát Rizzoni lőtte félmagasan Rózsa fölött a kapuba. Így ezek után a bal oldalon erőltettük a támadásokat, ám az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A 16. percben az első jobb oldali akciónk gólt eredményezett: Gyurján-Schimmer-Gyurján háromszögelés után a 16-oson Gyurján vezette egy pár lépést keresztbe a labdát, majd ballal, 15 méterről óriási gólt rúgott a jobb felsőbe. Látványos találat volt. Ezek után is mi támadtunk többet, de újabb gólt a szünetig nem tudtunk szerezni – írja haladasfc.hu.

A második félidőben pályára lépett a Zetében Kocsárdi Gergely is, annak ellenére, hogy már visszavonult a zalaegerszegiek legtöbb NB I-es meccsen szereplő játékosa, szüksége volt rá Simon Antalnak, mert elég kevesen voltak a kék-fehérek. A második játékrész egy elátkozott Andorka Péterről szólt. Két ziccert is kihagyott a Hali csatára, majd egy remek Bosnjak beadás után látványos fejesét védte a ZTE kapusa. A 77. percben ő szerzett labdát, saját magának alakította ki a lehetőséget, a kapus mellett is elgurította a labdát, ami azonban a kapufáról kifelé vágódott. Halmosinak is volt két lövése, ezeket hárította a zalaegerszegi hálóőr, így hiába játszott tulajdonképpen végig nagy fölényben a Haladás, nem sikerült megnyerni az utolsó felkészülési mérkőzést. A folytatás már élesben, jövő vasárnap Székesfehérváron.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik