NB I

Csak szabadrúgásból ment

A tompán, fáradtan játszó Haladás 1-1-et játszott az NB II-es FC Ajkával. A szerb próbajátékos, Popovics büntetőt hibázott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Ajka ellen játszotta utolsó előtti nyári edzőmeccsét a Haladás. A sérült Guzmics Richárd és Radó András nélkül léptek pályára a szombathelyiek, és meglepő módon a próbajátékon lévő szerb csatár, Mladen Popovics is csak a cserepadon kapott helyet a kezdéskor – írja a haladasfc.hu.

Óriási Haladás-fölény jellemezte az első játékrészt, gól azonban nem született. Számolatlanul végeztek el szögleteket, és sorra hagyták ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket a hazaiak. Halmosi Péter és Andorka Péter is kihagyta a kihagyhatatlant, Gyurján Bence és Nagy Gábor helyzeténél pedig a vendégkapus védett nagy bravúrral.

A szünetben ötöt cserélt Artner Tamás vezetőedző, többek között pályára küldte Popovicsot is. Az 57. percben megtört a jég: Halmosit buktatták a tizenhatos vonalánál, a szabadrúgást Ugrai Roland végezte el, aki mesterien tekerte el a labdát a háromfős sorfal mellett, az ajkai kapus hiába nyújtózott, csak beljebb tudta paskolni a jobb alsóba tartó lövést.

A 68. percben Popovics lépett ki a lesre játszó védők között, hárman is körülvették, amikor betört a tizenhatoson belülre, és buktatták. A tizenegyest Halmosi átengedte a szerbnek, de a balra tartó lövését megfogta az ajkai hálóőr. A szögletzászlónál, a cserék között helyet foglaló Bosnjak meg is jegyezte: „Hát azt hiszem, hazamegy…”

A nyolcvanadik percben aztán egyenlítettek a vendégek: egy kezezésért megítélt szabadrúgást 17 méterről csavart a kapu jobb oldalába az ajkaiak játékosa.

– Ma lehetett látni, hogy véget ért a csúcsterhelés, teljesen fáradt, tompa állapotban voltunk, és emiatt nem tudtuk a helyzeteket berúgni. Popovics sorsáról egyelőre még nem döntöttem – mondta Artner Tamás.

Felkészülési mérkőzés

Szombathelyi Haladás – FC Ajka 1-1 (0-0)

Szombathely

Haladás: Mursits – Schimmer (Kalász, 60.), Fehér (Zsirai, 70.), Tóth P. (Devecseri, a szünetben), Bosnjnak (Rajos, 60.) – Szakály A. (Németh M., a szünetben), Iszlai (Simon Á., a szünetben) – Gyurján (Ugrai, a szünetben), Nagy G. (Kulcsár, 60.), Halmosi (Medgyes, 70.) – Andorka (Popovics, a szünetben). Edző: Artner Tamás

Gólszerző: Ugrai (57.)

Olvasói sztorik