NB I

Debrecenben bíznak a továbbjutásban

Kondás Elemér szerint a DVSC-nek a győzelemre és a továbbjutásra kell összpontosítania.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debrecen vezetőedzője bízik abban, hogy csapata továbbjut a norvég Strömsgodset elleni Európa Liga-selejtező párharcból. A csütörtöki visszavágót felvezető szerdai sajtótájékoztatón a szakember elmondta: nagyon nehéz mérkőzésre számít, annak ellenére, hogy a múlt heti első találkozón elért 2-2-es döntetlent jó eredménynek tartja. Hozzátette, ezúttal teljesen más összecsapás várható, csapatának a győzelemre és a továbbjutásra kell összpontosítania.

Mészáros Norbert, a klub válogatott játékosa az első mérkőzést kihagyta, ám a visszavágón valószínűleg ott lesz az együttesben.

– Hazai pályán kettőzött erővel kell küzdenünk, ehhez a szurkolók komoly segítséget nyújthatnak. Bízom a telt házban, és abban, hogy a drukkerek támogatásával megszerezzük a győzelmet és ezáltal a továbbjutást – idézi a védőt a klub honlapja.

A DVSC-nek több hiányzója is lesz. A norvégiai meccsen több játékos is megsérült. Közülük Czvitkovics Péter, Szakály Péter és Zsidai László is felépült. Joel Damahou ellenben hosszabb, több hónapos pihenőre kényszerül, Az elefántcsontparti labdarúgónak a térde sérült meg. Pölöskey Péter a sarokcsontját fájlalja, így ő sem lesz ott a keretben. Az észt belsővédő, Igor Morozov megbetegedett, vírusos fertőzése miatt a héten nem is edzett a csapattal.

Bernáth Csaba a részleges vádli-izomszakadása után már elkezdte a rehabilitációs edzéseket. Nenad Novakovics teljes értékű munkát végez, a jelek szerint felépült, a héten az NB III-as csapat edzőmérkőzésén valószínűleg újra a kapuba áll.

A mérkőzést Nyíregyházán rendezik csütörtökön 20 óra 30 perctől, a Duna TV pedig élőben közvetíti.

Olvasói sztorik