NB I

Morozov és Mészáros is hiányzik

A Debrecen védelme módosított összeállításban szerepel a Strömsgodset elleni Európa Liga-visszavágón.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Debrecen a múlt héten 2-2-es döntetlent játszott a norvég Strömsgodset otthonában az Európa Liga második selejtezőkörének első meccsén. A párharc visszavágóját csütörtökön rendezik, Nyíregyházán.

A Loki-védelem tengelyében szereplő Igor Morozov vírusos betegséggel küszködik, ezért kérdéses a játéka, helyét Dusan Brkovics veheti át. Az ugyancsak középhátvéd Mészáros Norbert vasárnap futballozott hatvan percet a Szigetszentmiklós elleni vesztes edzőmeccsen, de valószínűleg még nem bírna kilencven percet a nemzetközi porondon – írja a haon.hu.

Kondás Elemér vezetőedző nem foglalkozik a külső körülményekkel, csak a továbbjutás lebeg a szeme előtt. Az első meccsen súlyosan megsérült Joel Damahou mellett mások is megszenvedték a kilencven percet, a tréner erről is elmondta a véleményét.

– Nem volt durva a mérkőzés, inkább időnként túlzottan vehemensnek mondanám – fogalmazott Kondás Elemér, a debreceniek szakvezetője a haon.hu oldalon. – Damahou esetét nem láttam pontosan, sajnos ő elég rosszul járt, de például a helyére beállt Zsidai Lászlóra is keményen rácsúsztak hátulról az első labdaérintésekor. Kemények, agresszívek voltak a norvégok, de nem durvák. Ennek ellenére Bódi Ádám úgy jutott a kiállítás sorsára, hogy egyik sárga lapja sem volt jogos. Az elmúlt évvel ellentétben, amikor joggal kaptak a labdarúgóink piros lapot a nemzetközi meccseken, most érthetetlen döntések születtek, de nem gondolom, hogy kombinálnunk kellene ezzel kapcsolatban. Mindenki pótolható, úgy vélem, aki Bódi Ádám helyén játszik csütörtökön, megoldja a feladatát.

Kondás Elemér a műfű vagy nem műfű, illetve a várható hőség kérdéskörével nem kívánt behatóbban foglalkozni.

– Tudom, hogy megfelelő minőségű játéktér fogad majd bennünket Nyíregyházán, a természetes borítás pedig nem lesz idegen a Strömsgodsetnek, hiszen a norvég bajnokságban idegenben többnyire ilyen talajon játszanak. Este fél kilencre pedig a nappali forróság is jócskán enyhül majd – magyarázta a vezetőedző. – Olyan eredményt kell elérnünk, amellyel továbbjutunk. A csapat nyerni szeretne, ám stabilnak is kell lennünk, ahogyan például kint is azok voltunk, illetve gólokat kell lőnünk. Az ellenfélből igyekeztünk fölkészülni, a múlt héten személyes tapasztalatokat is szerezhettünk velük kapcsolatban, a pályán meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk búcsúztatni egy kiváló csapatot a kupából.

Olvasói sztorik