NB I

A Videoton kitömte a Vasast

A székesfehérváriak 6-1-re nyertek az angyalföldiek ellen a Felcsúton rendezett edzőmeccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas szerda délelőtt a hétvégi NB I-es rajt előtt főpróbát tartó Videoton vendége volt a felcsúti Puskás Akadémia sportcentrumában. A székesfehérváriaknál José Gomes vezetőedző szinte a legjobb tizenegyét küldte pályára – írja a Vasas FC honlapja.

A 11. percben Nemanja Nikolics góljával szereztek vezetést a székesfehérváriak, majd a 22. perc ismét betalált, mindkétszer Kleinheisler passza után (2-0). Számos helyzetet hozott az első félidő, de több gól már nem esett. A Vasasra szinte rá sem lehetett ismerni a szombati, Újpest elleni összecsapáshoz képest. Az angyalföldiek higgadtan, okosan futballozva méltó partnerei voltak a Videotonnak.

Az 56. percben Oliveira beadását Zé Luis fejelte a jobb sarokba, de két perccel később megszerezte a becsületgólt a Vasas: Ádám Martin bátran tisztára játszotta magát, majd 18 méterről visszalőtte a bal alsó sarokba a labdát (3-1). A második félidő első negyedórájában a fővárosiak gyors játékosaik révén sorozatban alakítottak ki veszélyes szituációkat a hazaiak kapuja előtt.

A 68. percben Oliveira beadását Zé Luis a léc alá bombázta, majd a nyolcvanadik percben a nagy rohanás közepette ismét fellazult hátul a Vasas: Németh Gábor a tizenhatos vonaláról rosszul szabadított fel, Hudák pedig harminc méterről azonnal az üres kapuba emelt (5-1). A 86. percben született meg a meccs utolsó gólja: Gyurcsó Ádám szabadrúgását Juhász Roland nyolc méterről fejelte a bal sarokba (6-1).

A Vasas hetven percen keresztül kimondottan jól játszott, ám a végül a Videoton felőrölte az angyalföldiek erejét a rekkenő hőségben.

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC – Vasas FC 6-1 (2-0)

Felcsút, 200 néző

Videoton. 1. félidő: Calatayud – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Mamadu – Tóth I B., Sándor Gy. – Álvarez, Kleinheisler, Kovács I. – N. Nikolics. 2. félidő: Pajovics – Paraibá, Juhász R., Szekeres A., Stopira – V. Gomes – Zsótér (Hudák, 73.), Oliveira, Gyurcsó – Torghelle, Zé Luis. Edző: José Gomes

Vasas: Németh G. – Horváth L. (Görgényi, a szünetben), Izing (Nagy II G., a szünetben), Schulz, Engel – Gál (Ádám M., a szünetben), Horia (Recklet, a szünetben) – Szedlár (Jákó, 61.), Cseke, Boda (Nagyházi, 72.) – Zamostny. Edző: Dirk Berger

Gólszerzők: N. Nikolics (11., 22.), Zé Luis (56., 68.), Hudák (80.), Juhász R. (86.), illetve Ádám M. (58.)

Olvasói sztorik