NB II

Az angyalföldi ostrom képei

A szombati Vasas–Újpest sokkal több volt, mi egy szimpla felkészülési mérkőzés...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komoly érdeklődés övezte a szombat délutáni Vasas–Újpest találkozót, legalább annyian voltak kíváncsiak az edzőmeccsre, mint máskor egy bajnokira. Igaz, a lelátói hangokat hallva úgy tűnt, egyik csapat szurkolótábora sem teljesen elégedett kedvenceik mostanában mutatott játékával – írja a Vasas SC honlapja.

Igencsak sajátos hangulatban zajlottak az utolsó percek: az újpesti fanatikusok az MLSZ-nek, míg a Vasas-szurkolók a német edzőnek, Dirk Bergernek üzentek különféle verbális és vizuális eszközökkel. Az eredmény már nem változott, az egyoldalú találkozón 4-0-s vereséget szenvedtek az angyalföldiek az Újpesttől.

„Játsszatok vagy takarodjatok” – ezzel a felirattal (igaz, egy s-betűt kifelejtettek) feszített ki molinót az Újpest szurkolótábora a Fáy utcában rendezett edzőmeccsen, utalva a lila-fehérek siralmas állapotára – írja a 24.hu.

Ahogy azt várni lehetett, az indulatok nem csillapodtak a meccs végezetével sem. A lefújás után körülbelül száz Vasas-drukker szerette volna számon kérni a vezetőedzőn és a vezetőségen a látottakat. Az érintettek az öltözőépületben maradtak, a rutinos kapus, Németh Gábor viszont kiment a szurkolókhoz, akikkel aztán hosszasan beszélgetett, barátságos hangulatban.

Egy biztos, ilyen jellegű eseményekre emberemlékezet óta nem került sor a Fáy utcában. Valószínűleg nem is azzal van problémájuk a szurkolóknak, hogy a német tulajdonos egyenesbe hozta a labdarúgócsapat anyagi helyzetét. Sokkal inkább az utóbbi időszakban tapasztalt szakmai irányvonal korbácsolja fel az indulatokat. „Mi mást tehetnénk, bízzunk a jobb folytatásban. A mai eseményeket látva akár optimisták is lehetünk: ennél rosszabb már aligha lesz, semmilyen szempontból” – írja a sportklub honlapja.

Az Újpest-szurkolók között még mindig a szurkolói nyilvántartás a kardinális kérdés, ezzel kapcsolatban egy közleményt is kiadtak.

Olvasói sztorik