NB I

Kiütéssel nyert az Újpest

A Vasas vendégeként arattak 4-0-s győzelmet a lilák.
Vasas FC – Újpest FC 0-4 (0-3)
Illovszky Rudolf stadion, 1500 néző. V: Farkas M.
Vasas: Németh G. – Horváth L. (Marcsek), Nagy II G., Schulz (Izing), Engel (Boda) – Gál M., Recklet – Szedlár (Háda), Cseke (Vida), Horia – Zamostny (Boka, Jákó)
Újpest: Balajcza – Molnár S., Vermes (Litauszki), Mihajlovics, Antón – Tshibuabua, Vasziljevics, Balogh B. (Erős R.), Simon K. – Kabát, Ahjupera (Lázár B.)
Gólszerzők: Ahjupera, Kabát, Simon K., Tshibuabua

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este az NB II-es Vasas otthonában lépett pályára az idei felkészülés során eddig nem túl sikeresen szereplő Újpest együttese. A lilák ezúttal győzni tudtak, 4-0-ra verték az angyalföldieket.

A második percben Kabát szabadrúgása után Jarmo Ahjupera lövése csattant a lécen. A 8. percben az észt támadó viszont megszerezte a vezetést. Kabát szöglete után Vasziljevicshez került a labda, aki okosan a hosszú álló Ahjuperához játszott, aki hat méterről a bal alsót lőtte ki (0-1). Rögtön jött a második találatunk is. A 11. percben Simon baloldali beadása átpattant Schulzon, Kabát Péter pedig közelről nagy erővel a tehetetlen Németh mellett a hálóba lőtte a labdát (0-2) – tudósít az ujpestfc.hu

Negyedóra játék után Kabát igyekezett meglepni a hazaiak rutinos kapusát egy oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgással, de Németh magához ölelte a labdát. Egy perccel később Zamostny 18 méteres lövését védte Balajcza. A 27. percben Balogh Balázs ugratta ki remekül Simon Krisztiánt, aki lefutotta hátvédjét, kicselezte Németh Gábort és az üres kapuba pöckölte a labdát (0-3). Nem sokkal később Krisztián majdnem gólpasszt adott, Bavon jól érkezett a lapos beadására de Németh és Nagy együttes erővel elkotorták a labdát kongói támadónk elől. Bavon visszaadta a kölcsönt, a 36. percben jól ugratta ki Simont, de a szélső önzetlenül Kabáthoz passzolt, aki ugyan a hálóba passzolta a labdát, de a játékvezető les miatt – jogosan – nem adta meg a találatot. A negyvenedik percben Zamostny 30 méteres szabadrúgása kerülte el Balajcza kapuját. A 45. percben a Vasas jobbhátvédje, Engel reklamált meg egy bedobást, dühében földhöz vágta a labdát, kapott cserébe egy sárga lapot. Ez volt az első játékrész utolsó említésre érdemes momentuma, megérdemelten vezet ekkora különbséggel is az Újpest.

A második félidő Újpest-helyzettel indult. Ahjupera továbbított Simonhoz, aki jól tette be a labdát középre, de Kabátnak egy kicsit hosszú volt a beadás, így nem tudott betalálni a hálóba. Az 57. percben 25 méterről Vida lőtt laposan, Balajcza azonban vetődve leért a labdára. A 80. percben 22 méterre a kaputól buktatták Kabát Pétert. A sértett végezte el a szabadrúgást, ám lövése a sorfalról Bavon elé pattant, aki a védőktől nem túlságosan zavartatva tíz méterről a jobb alsó sarokba gurított (0-4).

Olvasói sztorik