NB I

Félmilliárdot kapott a Videoton

Nyilvánosságra hozta az UEFA a tavaly Európa Liga-szereplés után kiosztott prémiumokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyilvánosságra hozta az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az Európa Liga 2012–2013-as kiírásában nyújtott teljesítmények utáni kifizetéseit. A tájékoztató szerint a résztvevő 56 klub között több mint 200 millió eurót osztottak szét.

A csapatok a csoportkörbe jutásért 1.3 millió eurós bónuszt kaptak, a kvartettek küzdelmei alatt pedig a győzelemért 200 ezer, a döntetlenért 100 ezer eurós jutalom járt. A legtöbb pénzt a sorozatot megnyerő Chelsea zsebelte be, az angol klub 10.7 millió eurót gyűjtött a menetelés során.

Mint ismert, a Videoton a csoportkörig küzdötte magát, ahol a belga Genk és a svájci Basel mögött a harmadik helyen zárt, megelőzve a portugál Sporting csapatát. A két győzelemmel zárult csoportkör a magyar együttesnek összesen 1 870 695 eurót ért, ami mai árfolyamon nézve több mint 553 millió forintot jelent.

Érdekesség, hogy a harmadik helyezés ellenére a Videoton gyűjtötte a legkevesebb pénzt a csoportban, hiszen a csapat piaci értékére kevesebb pénzt kapott (170 ezer euró), mint a negyedik helyen záró portugál rivális (320 ezer euró).

Olvasói sztorik