NB I

Miért játszhatott az eltiltott?

A cseh Marek Strestík „legálisan” lépett pályára a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Marek Strestík (Győri ETO), mint visszaeső, a labdarúgó-mérkőzésektől – 2013. május 14-től kezdődően – 5 hónapra szóló eltiltást kapott.”

Így szólt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának határozata, miután a győriek cseh játékosának belépője nyomán a Ferencváros brazil légiósa, Leonardo Santiago súlyosan megsérült.

Az UEFA sorozataira nem vonatkozik az eltiltás, ezért játszhatott Strestík a Maccabi Tel-Aviv elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. De mi a helyzet pontosan a hazai meccsekkel? Hiszen a 26 éves középpályás szombaton pályára lépett a Gyirmót FC elleni felkészülési meccsen, márpedig a fegyelmi határozat szövege azt mondja: a labdarúgó-mérkőzésektől tiltották el…

Nos, a Rangadó.hu utánajárt a nem teljesen egyértelmű rendelkezésnek, és érdeklődésünkre az MLSZ-ben elmondták, az eltiltás az MLSZ egész versenyrendszerére vonatkozik, tehát minden bajnoki osztályra, a Magyar Kupára, a Ligakupára és a Szuperkupára is, de edzőmérkőzésekre, hiszen azok annak ellenére sem tartoznak a szövetség égisze alá, hogy minden esetben be kell jelenteni őket.

Strestík tehát „legálisan” játszott egy félidőt a Győri ETO szombati felkészülési meccsén, a Gyirmót otthonában.

Olvasói sztorik