NB I

Lombard-győzelem

Kapcsolódó cikkek

Felkészülési mérkőzés
Lombard Pápa – FC Ajka 3-1 (0-1)
Lombard: Szűcs L. – Tajthy (Nagy S.), Nagy T. (Mecsinovics), Rodenbücher, Présinger (Németh M.) – Makszimovics (Tóth G.), Szabó O. (Supics) – Quintero (Király B.), Griffiths, (Arszics), Tóth B. (Eszlátyi) – Orosz M. (Kenesei K.). Edző: Tóth Bálint
Ajka: Tulipán (Jánosa) – Köles (Domján), Pákai, Fodor M. (Péter), Gunther (Ambrus) – Hanzl (Lattenstein), Horváth A. (Meiczinger), Sipos N. (Horváth A.) – Varga T. (Dancsecs), Mihalecz P. (Sowunmi), Skriba (Major). Edző: ifj. Mihalecz István
Gólszerzők: Eszlátyi (2, tizenegyesből), Orosz M., illetve Skriba

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombaton este az NB II-es Ajka csapatát látta vendégül a Lombard FC Pápa együttese felkészülési mérkőzésen.

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a gyepen, amelynek során mindkét együttes előtt adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek. A stabil másodosztályú gárdának számító vendégek szervezetten játszottak, és a játékrész közepén Skriba közeli találatával meg is szerezték a vezetést. A fordulást követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Lombard, ekkor már egyértelműen Tóth Bálint legénysége irányította a játékot, az ajkaiak szinte át sem jöttek a hazaiak térfelére. A második félidő elején a pápaiak vezetőedzője sorcserét hajtott végre, így csereként Nagy Sándor, Mecsinovics, Németh Milán, Tóth Gábor, Szupics, Király, Arszics, Eszlátyi és Kenesei is pályára lépett.

A mérkőzés hajrájához közeledve Schnellbach játékvezető büntetőt ítélt a fölényben és veszélyesen futballozó hazai együttes javára, azonban Kenesei a jobb kapufa mellé lőtte a tizenegyest. A 29-szeres magyar válogatott csatár pár perccel később megsérült, ráesett a jobb kezére és nem tudta folytatni a játékot. Szerencsére saját lábán hagyta el a játékteret, viszont a kézfejét az első információk szerint súlyos sérülés érte. A folytatásban parázs jeleneteknek is szemtanúja lehetett a Perutz Stadion közönsége, ennek eredményeképpen pedig Mecsinovicsot és Sowunmit cserével kiállította a játékvezető.

A többség talán már elkönyvelte az Ajka egygólos sikerét, amikor néhány minutummal a lefújás előtt Király Botond tizenegyest harcolt ki csapatának. Az újabb büntetőt ezúttal Eszlátyi végezte el, aki magabiztosan a kapu közepébe bombázott a 86. percben. A hátralévő időben a Kenesei helyére visszaálló Orosz Márk egy távoli, megpattanó lövéssel még bevette az ajkai kaput, majd végül egy szép akció végén Eszlátyi kialakította a 3-1-es végeredményt a hosszabbításban.

Olvasói sztorik