NB I

A nap híre: Keneseivel pótolják Maricsot

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint a Lombard Pápa a súlyosan megsérült csatár, Goran Marics pótlására leigazolta a nagy rivális Haladástól távozó Kenesei Krisztiánt:

Ebben a hírben nincs szenzáció. Ezt már akkor is elmondtam, amikor Kenesei Krisztián távozott a Haladástól. Aki végignézte az ő szombathelyi pályafutását, tudja, hogy az öt évből négy nagyon jól sikerült, és mindkét fél profitált belőle. Az ő neve még mindig jól cseng az élvonalban, a Haladásnál állandó házi gólkirály volt.

Egyedül azért pikáns a dolog, mert nem valami jó a két klub közötti viszony. A szombathelyi szurkolók nem kedvelik a Lombard FC-t a néhány évvel ezelőtti dolgok miatt, és a pápaiak sem álmodnak a Haladás-címerrel.

Marics nagyon jó játékos, sokszor mutatott már olyan dolgokat, amiért tényleg érdemes külföldit hozni a magyar bajnokságba. Sajnos a keresztszalag-szakadása miatt féléves kihagyás vár rá, ezért a klubvezetők rutinos támadót kerestek. Ennek a kritériumnak tökéletesen megfelel Kenesei, aki valóban más, mint a szerb: gyorsabb, dinamikusabb, Marics viszont statikusabb, erősebb, és talán a fejjátéka jobb. Két remek támadóról beszélünk, szerintem a pápaiak megtalálták a jó megoldást.

Remélem, Kenesei kitölti az egy plusz egy évet, mert pályafutásának ez az időszaka még tényleg jó lehet. Ha Marics fél év után visszatér, akkor lesz igazán szép csattanója a történetnek. Ha a téli felkészülés után márciusban kétékes rendszerben, Keneseivel és Mariccsal áll a fel a Lombard, akkor érdekes dolgok történhetnek…

Olvasói sztorik