NB I

Melegek is szurkolhatnak családi jeggyel

Rangadó
Rangadó

2013. 07. 18. 14:05

Úgy döntött az MLSZ, hogy a családi szektorba szóló jegyet azonos nemű párok is megvásárolhatják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt egyezséget kötött a Háttér Társaság a Melegekért nevű jogvédő szervezet és a Magyar Labdarúgó Szövetség. A régi, diszkriminációra hivatkozva bepanaszolt szabályzatot megváltoztatták: a családi szektorba szóló kedvezményes jegyet most már azonos nemű párok is megvásárolhatják – írja az index.hu.

Egyezséggel rendeződött az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt az a panasz, amelyet a Háttér Társaság a Melegekért nevű jogvédő civil szervezet tett a Magyar Labdarúgó-szövetség ellen. Az ügyről szóló, anonimizált összefoglaló nemrég jelent meg az EBH honlapján a szexuális irányultsággal kapcsolatos ügyek között.

A Háttér azt sérelmezte még tavaly szeptemberben, hogy az MLSZ egyik határozata hátrányosan megkülönbözteti az azonos nemű párok családjait, mert ők nem vehetnek kedvezményes jegyet a családi szektorba.

Az MLSZ hivatalos értesítőjében tavaly szeptemberben jelent meg a 170/2012-es határozat, ez foglalkozik a kedvezményesen árusítható jegyekkel. Ebben az áll, hogy a családi szektorban a felnőtt férfi jegye teljes árú, női kísérője jegye térítésmentes, a gyerek jegye (maximum három gyerekig) 25 százalékos áron vásárolható meg. Mivel a szövegben kifejezetten férfi és nő szerepelt, a határozat alapján a férfi-férfi illetve nő-nő párok és az általuk nevelt gyerekek elestek a kedvezményes jegyvásárlás lehetőségétől.

A Háttér panasza után, miután elindult az EBH eljárása, az MLSZ módosította a szabályzatát. A felek május 28-án írták alá a végleges megállapodást, azt az EBH június végén hagyta jóvá. Az MLSZ döntése azonban már a március 3-i hivatalos értesítőben megjelent. Az új változat már nem férfiról és nőről rendelkezik, hanem „két nagykorú magyar állampolgárról”. A Háttér az ügyben közérdekű igényérvényesítőként vett részt. Úgy tudjuk, olyan konkrét ember nem volt, aki panaszt tett volna amiatt, hogy hiába próbált kedvezményes jegyet venni szivárványcsaládjának.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AS Roma's Belgian midfielder Radja Nainggolan (R) argues with French referee Clement Turpin during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between AS Roma and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Rome on April 10, 2018. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.