NB I

Pápa–ZTE: döntetlen, gól nélkül

Kevés helyzetet hozott a Lombard és a Zalaegerszeg találkozója, így talán nem is csoda, hogy nem született gól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A zalaegerszegiek viszonylag szűk kerettel utaztak a szombati edzőmérkőzésre, ugyanis Simon Antal vezetőedző ezúttal nem vitte el a keret legfiatalabb tagjait. A szakvezető elmondta, több 16-17 éves játékos is velük készült a héten, akik a hétközi edzőmérkőzésen, Zala megye válogatott ellen pályára is léptek, de most úgy döntött, inkább pihenőt ad nekik, hiszen egyelőre még nincsenek hozzászokva ehhez a terheléshez.

A kapuból most is hiányzott Szafet Jahics, akinek derékbántalmai vannak és csak futómunkát végezhet, így a cserék közé sem nevezték. Milan Bogunovics és Denis Grbics is sérült, utóbbi makacs húzódással bajlódik.

A szombat délelőtti meccsen a ZTE és a Pápa is kevés helyzetet dolgozott ki, kiegyenlített volt a játék. Az első félidőben zalai részről Nánási Balázs fejese alig ment fölé, később pedig néhány távoli lövés és egy pápai kapufa jelentett veszélyt.

A második játékrész közepére a hazaiak frissebbek lettek, mert szinte teljesen kicserélődött a csapatuk. A találkozó végén a csereként beállt Kalmár kapusnak akadt dolga, de szépen hárított, így gól nem született – írja a zaol.hu.

A hazaiaknál újabb próbajátékosok kaptak bizonyítási lehetőséget: Jaszmin Mecsinovics, Novica Makszimovics és Peter Struhar is ott volt a pályán. A lefújás követően a pápaiak vezetőedzője a papa-ma.hu oldalnak nyilatkozott a súlyosan megsérült csatár, Goran Marics esetleges pótlásáról, a labdarúgók hozzáállásáról, és a további tennivalókról is.

– Egy kemény hét végén vagyunk, melyben a legborzasztóbb az volt, hogy elvesztettünk a legjobb játékosunkat – utalt Marics sérülésére Tóth Bálint. – Az biztos, hogy a támadó helyettesítése egyik pillanatról a másikra nem fog sikerülni, de azon leszünk, hogy ez két hét alatt sikerüljön, és győzelemmel kezdjük a pontvadászatot. Az mindenképpen pozitívum, hogy két héttel a bajnoki nyitány előtt ismét nem kaptunk gólt, elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, eddig még senkire nem kellett rászólnom, mindenki teszi a dolgát. Ez volt az egyik legkeményebb hetünk, a mai meccsen is látható volt, hogy fáradtak a játékosok. A probléma az, hogy még mindig jönnek újabb próbázók. Szerettem volna, ha több góllal nyerünk a ZTE ellen, nem így lett, a pályán látottak miatt egy-két játékossal el is kell beszélgetnem, ennél jóval többet kell volna mutatniuk egy NB II-es csapat ellen. Ami a próbajátékosokat illeti, nem tetszett Preklet és Mecsinovics játéka sem, olyan hibákat követtek el középen, amit egy rutinos csatár könyörtelenül kihasznált volna, egyedül Makszimovicsban volt egy kis spiritusz, ez egyelőre kevés. Dlusztus, Dóczi és Marics sérülése miatt jelenleg tizenheten vagyunk, ennyi játékossal nekivágni a bajnokságnak nagy bátorság.

Felkészülési mérkőzés

Lombard Pápa – Zalaegerszeg 0-0

Pápa

Pápa: Szűcs L. (Markek, 48.) – Preklet (Tóth G., 62.), Struhar (Rodenbücher, 55.), Mecsinovics, Présinger (Németh M., 62.) – Supics (Makszimovics, 55.), Szabó O., Quintero (Tajthy, 62.), Tóth B. (Arsics, 62.), Orosz M. (Király B., 67.) – Griffiths (Eszlátyi, 62.). Edző: Tóth Bálint

ZTE: Vlaszák – Pál D., Simonfalvi, Nánási, Kovács G. – Nagy Z., Vágó L., Máté I P., Hajdu N. – Frizoni, D. Pavicsevics. Csere: Kalmár, Biró, Szegleti Babati, Kocsis A. Edző: Simon Antal

Olvasói sztorik