NB I

Kövesdi siker a Vasas ellen

A Mezőkövesd 2-0-ra nyert a másodosztályú Vasas elleni felkészülési mérkőzésen, a tatai edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 11. perc került először veszélybe a kapu: a berobbanó Zamostny elől az utolsó pillanatban szögletre mentett Szalai Vilmos – tudósít a Vasas honlapja. Négy perccel később Balajti tört kapura, de Lucas jó ütemben lépett elé, és megpróbálta hazakísérni a labdát. De mivel nem értették meg egymást Németh Gáborral, a brazil védőnek szögletre kellett tisztáznia.

A 18. percben Szedlár robogott volna a kapu felé, ám a kapujából kifutó Szántai Levente a tizenhatoson kívül, becsúszva mentett. A 35. percben Melczer szögleténél elaludt a teljes Vasas-védelem, így Gévay akadálytalanul fejelhetett a hálóba nyolc méterről, középről, ráadásul a földről (1-0). A 36. percben Zamostny 35 méteres szabadrúgását Szántai vetődve hárította.

A szünetben mindkét csapat cserélt, s teljesen új tizenegyek folytatták a mérkőzést. A második félidőben több mint húsz percig egyetlen alkalommal sem kellett játékba avatkozniuk a kapusoknak. A mezőnyben birkóztak a játékosok, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

Aztán a 68. percben Petneházi Márk vette észre, hogy Hermány Bence túlságosan kint áll a kapujából, a felezővonalról ráemelte, s nem sokon múlt, hogy a labda nem hullott be a léc alá. A 77. percben Menougong futotta le Marcseket a bal oldalon, az alapvonalról középre lőtte a labdát, Irhás Ignác pedig senkitől sem zavartatva, néhány lépésről a kapu közepébe lőtt (2-0).

A nyolcvanadik percben Horia átadása után Dosso középen kapura fordult, 25 méteres lövése a kapufáról vágódott az alapvonalon túlra. A 88. percben Recklet szerzett határozottan labdát a kövesdi térfél közepén, remekül ugratta ki Vidát, ám a fiatal játékos óriási ziccerben a bal sarok mellé lőtt. Az utolsó percben Lucas lövése utat talált a hálóba, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt.

Felkészülési mérkőzés

Mezőkövesd Zsóry – Vasas FC 2-0 (1-0)

Tata, 150 néző

Mezőkövesd. 1. félidő: Szántai – Búrány, Szalai V., Gévay, Éles Sz. – Farkas I B., Németh N., Melczer, Bognár I. – Hamar, Balajti. 2. félidő: Ficsór – Hegedűcs Cs., Bagi, Hegedűs D., Lakatos – Sigér, Dobos A., Irhás, Petneházi – Menougong, Olasz D. Edző: Véber György

Vasas. 1. félidő: Németh G. – Görgényi, Izing, Lucas, Engel – Szedlár, Cseke, Gál, Barzsó – Zamostny, Ádám M. 2. félidő: Hermány – Horváth L., Lucas, Izing, Marcsek – Jákó, Recklet, Horia, Nagyházi – Dosso, Vida. Edző: Dirk Berger

Gólszerzők: Gévay (35.), Irhás (77.)

Olvasói sztorik