NB I

“Játszó csapat leszünk”

A Gyirmótról Mezőkövesdre szerződő Gévay Zsolt mindenképp az NB I-ben akart játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már korábban beszámoltunk róla, hogy az újonc Mezőkövesd együttesében folytatja pályafutását Gévay Zsolt. A védő a legutóbbi szezonban Gyirmóton szerepelt, de korábban megfordult a Paks és a Makó csapatában is. A 25 éves hátvéd három éves szerződést kötött a matyóföldiekkel, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy kecsegtető volt számára, hogy az élvonalban futballozhat.

– Jött ez a mezőkövesdi lehetőség, ami számomra mindenképp kecsegtető volt amiatt, hogy az NB I-ben folytathatom – kezdte Gévay. – Tavaly nyáron is azzal a céllal szerződtem Gyirmótra, hogy egy év után feljussunk az élvonalba. Ez most nekem úgy sikerült, hogy csapatot váltottam, de nekem ez volt a célom, hogy az NB I-be játsszak, hiszen az első osztály az mégiscsak az első osztály. Úgy gondoltam, hogy nekem most itt kell folytatnom a pályafutásomat. Gyirmóton le is járt a szerződésem, direkt azért egy évre írtam csak alá tavaly, mert nem szerettem volna hosszútávon elkötelezni magam a másodosztályba. A két osztály között nem csak a nevében, hanem amúgy is óriási különbség van. Lejárt a kontraktusom, és úgy éreztem, hogy váltanom kell.

A 25 éves védő sajnálja, hogy a Gyirmóttal nem jött össze a feljutás, de szerinte a legjobb csapat nyerte meg az NB II Nyugati csoportját.
– A kezdéskor mindenki úgy gondolta, hogy egy jó csapat jött össze, ami szerintem igaz is volt – emlékezett vissza Gévay. – De vannak olyan tényezők, amikor nem minden klappol. Sok minden kell ahhoz, hogy egy csapat megnyerjen egy bajnokságot. Nagyon nehéz megszerezni az aranyérmet, és aki megnyeri a bajnokságot, az nem véletlenül nyeri meg. Voltak egyéb problémák, amiket az ember nem mindig tud, hogy miért van. Megpróbáltunk ezeken felülkerekedni, igyekeztünk, de úgy gondolom, hogy a legjobb csapat jutott fel, ehhez kétség sem fér.

Gévay arról is beszámolt, hogy remek közegbe csöppent Mezőkövesden, és szerinte egy kiváló csapat fog összeállni.

– Nemrég csatlakoztam a srácokhoz, és úgy gondolom, hogy remek társaságba csöppentem bele. Kiváló a légkör, és szerintem egy játszó csapat leszünk. Úgy érzem, hogy nem lesznek gondjaink, és egy jó csapat áll össze Mezőkövesden.

Olvasói sztorik