NB I

A Mezőkövesd volt a legrámenősebb

A Siófokról távozó Melczer Vilmos nem a bennmaradásért szeretne küzdene új csapatával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd-Zsóry csapatában folytatja pályafutását Melczer Vilmos. A legutóbbi szezonban az élvonaltól búcsúzó Siófok együttesében szereplő középpályás szerződése lejárt a Balaton-partiakkal, és bár Horváth Károly marasztalta volna az Újpest elleni sorsdöntő mérkőzésen tizenegyest hibázó 27 éves labdarúgót, a korábban MTK-ban futballozó játékos az NB I-es újonc Mezőkövesdet választotta.

– Már csak a papírmunka van hátra, úgy néz ki, sikerült megegyeznünk, és Mezőkövesdre igazolok. Az elsőosztályú kérőim közül ők voltak a legrámenősebbek – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Melczer Vilmos. – Úgy éreztem, hogy ők akarnak a legjobban. Jó ajánlatot kaptam, és az edző személye is szimpatikus volt, illetve csak jókat hallottam a Mezőkövesd csapatáról, ezért úgy döntöttem, hogy ide szívesen eljönnék.

Melczer hétfőn délelőtt már az első edzését is letudta újdonsült együttesében, és pozitív benyomást tett rá mindenki a csapat körül.

– Nem volt túl laza az első edzés, de jó benyomásaim vannak. Szép pályán tréningeztünk, úgy érzem, hogy a csapat kiváló – mondta Melczer. – A vezetőségre és a szakmai stábra sem lehet panaszom, úgyhogy egyelőre minden teljesen pozitív az együttessel kapcsolatban. A minimális cél természetesen a bennmaradás, de mi szeretnénk ezt egy kis plusszal megfejelni, tehát nem feltétlenül a tizennegyedik hely megcélzása az elsődleges, hanem akár annál előkelőbb helyezésre pályázunk.

Több érkezőt is bemutattak

Az élvonalban újonc Mezőkövesd játékoskerete Melczer Vilmoson kívül egy kapussal is bővült: Horváth Tamás eddig az Újpest játékosa volt, de a kirobbanthatatlan Balajcza Szabolcs miatt nem jutott szóhoz. A bajnoki címet megszerző csapat tagjainak döntő része Mezőkövesden folytatja pályafutását, emellett vannak elképzelések a játékoskeret további megerősítéséről is: minden bizonnyal a borsodiaknál folytatja Balajti Ádám (Debrecen, MTK), Gévay Zsolt (Gyirmót), Németh Norbert (Eger), Búrány Zoltán (Haladás).

A tavalyi keretből Nagy Péter, Lipusz Norbert, Kemény Tamás és Farkas János távozott, míg Kardos Norbert, illetve Bényei Balázs jövője kérdéses. A szakmai stáb két fővel bővült: a korábban Újpesten dolgozó Szlezák Zoltán pályaedzőként, Borsos Vilmos pedig kapusedzőként segíti Véber György munkáját.

Tállai András a bajnokság indulásáról elmondta: a pályafejlesztés miatt a csapat az első három mérkőzését (MTK, Debrecen, Kecskemét) idegenben játssza.

Olvasói sztorik