NB I sport

A nap híre: dózsás féreg takarodj!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a keddi nap híre, miszerint a diósgyőri szurkolók nem éppen kedves üzeneteket firkáltak a stadion köré Kovács Zoltánnak, a DVTK új sportigazgatójának címezve:

Senkinek ne legyen kétsége: több ezer diósgyőri szimpatizánst nem lehet meggyőzni, ha Kovács Zoltánban az Újpest emblematikus figuráját vélik felfedezni. Régebben is előfordultak hasonló esetek, külföldön is, de ez szépen-lassan le fog csengeni, amennyiben a csapat a tudásának, a lehetőségeinek és az anyagi bázisának megfelelően fog szerepelni. Kovács Zoltánt ebben az esetben sem fogják megszeretni, de a munkájából kifolyólag ítélik majd meg.

Ha DVTK tavalyi önmagát hozza, és úgy fog szerepelni, akkor viszont lesz nemulass, akkor mindenkit megtalálnak, vezetőedzőt, játékosokat, és a szakmai stáb tagjait, így Kovács Zoltánt is. Akkor rezegni fog a léc, mert Diósgyőrben nem diósgyőriként dolgozni nem egyszerű, ha nem megy a csapatnak…

A firkálmányt látva az jutott még eszembe, hogy ilyen erővel azt is írhatták volna, hogy BVSC-s hülye, pécsi barom, vagy a külföldi csapataival is előhozakodhattak volna, mert bár Kovács Zoltán a pályafutása nagyobb részét valóban Újpesten töltötte, de több klubnál is megfordult. A szurkolók között bizony van, aki nem atomfizikus. Meglepett a kiírás, de tudom, hogy nem Makovecz Imre készítette… Talán azt hiszik, hogy Kovács Zoltán lila-fehér mezben megérkezik a stadionba, és az egyik meccsen beszalad a pályára, és gólt lő a Diósgyőrnek?

Nyilván dolgozni szeretne, és a beszédkészsége, a kapcsolatai, az intelligenciája jóvoltából segítségére lehet a klubnak. Valaki lát benne fantáziát, hiszen nem, úgy történt az eset, hogy Zoli elaludt a vonaton, és Budapest helyett Miskolcon szállt le róla, hanem valaki odavitte. Külföldön talán nincs is olyan klub, ahol ez a pozíció nem létezik.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!