NB I

A nap híre: dózsás féreg takarodj!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a keddi nap híre, miszerint a diósgyőri szurkolók nem éppen kedves üzeneteket firkáltak a stadion köré Kovács Zoltánnak, a DVTK új sportigazgatójának címezve:

Senkinek ne legyen kétsége: több ezer diósgyőri szimpatizánst nem lehet meggyőzni, ha Kovács Zoltánban az Újpest emblematikus figuráját vélik felfedezni. Régebben is előfordultak hasonló esetek, külföldön is, de ez szépen-lassan le fog csengeni, amennyiben a csapat a tudásának, a lehetőségeinek és az anyagi bázisának megfelelően fog szerepelni. Kovács Zoltánt ebben az esetben sem fogják megszeretni, de a munkájából kifolyólag ítélik majd meg.

Ha DVTK tavalyi önmagát hozza, és úgy fog szerepelni, akkor viszont lesz nemulass, akkor mindenkit megtalálnak, vezetőedzőt, játékosokat, és a szakmai stáb tagjait, így Kovács Zoltánt is. Akkor rezegni fog a léc, mert Diósgyőrben nem diósgyőriként dolgozni nem egyszerű, ha nem megy a csapatnak…

A firkálmányt látva az jutott még eszembe, hogy ilyen erővel azt is írhatták volna, hogy BVSC-s hülye, pécsi barom, vagy a külföldi csapataival is előhozakodhattak volna, mert bár Kovács Zoltán a pályafutása nagyobb részét valóban Újpesten töltötte, de több klubnál is megfordult. A szurkolók között bizony van, aki nem atomfizikus. Meglepett a kiírás, de tudom, hogy nem Makovecz Imre készítette… Talán azt hiszik, hogy Kovács Zoltán lila-fehér mezben megérkezik a stadionba, és az egyik meccsen beszalad a pályára, és gólt lő a Diósgyőrnek?

Nyilván dolgozni szeretne, és a beszédkészsége, a kapcsolatai, az intelligenciája jóvoltából segítségére lehet a klubnak. Valaki lát benne fantáziát, hiszen nem, úgy történt az eset, hogy Zoli elaludt a vonaton, és Budapest helyett Miskolcon szállt le róla, hanem valaki odavitte. Külföldön talán nincs is olyan klub, ahol ez a pozíció nem létezik.

Olvasói sztorik