NB I

Kemény hét vár a közönségdíjasra

Kabát Péter négy-öt erősítést jelentő igazolással az Újpest nevéhez méltó helyen végezne a következő szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvégén rendezték a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének idei díjátadó gáláját, ahol egy közönségdíj is gazdára talált. Egy internetes portál írt ki szavazást az év legjobb játékosának megválasztására, amit az MLSZ hasonló kategóriájának elhódítása után ismét Kabát Péter zsebelhetett be. Az Újpest rutinos csatára számára óriási megtiszteltetés, hogy mindkét elismerésben ő részesülhetett.

– Nagyon-nagyon örülök és óriási megtiszteltetés számomra, hogy a szurkolóktól ennyi szavazatot kaptam – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Kabát Péter. – Ezúton is szeretném megköszönni a támogatást az ismerőseimnek, barátaimnak, akik mellettem tették le a voksukat. Nagyon örülök ennek a két díjnak.

A 35 éves támadó bízik benne, hogy négy-öt erősítéssel a tavalyi gyengébb szereplés után a következő szezonban többre lesznek képesek.

– Rendben zajlik az alapozás, napi két edzéssel készülünk. Az előttünk áll hét nagyon húzós lesz, minden nap két tréningünk lesz. Jövő hétfőn utazunk Belgiumba, ahol tíz napot fogunk eltölteni. Itthon még a fizikai terhelésre helyezzük a hangsúlyt, kint már inkább az edzőmeccsek fognak dominálni – magyarázta a kiváló csatár. – Elég korai még arról beszélni, hogy mit várok a következő szezontól, hiszen rengetegen távoztak, és nagyon sokan fognak érkezni. Eléggé át fog alakulni a keret, majd meglátjuk, milyen igazolások lesznek a csapatnál. Remélem, hogy négy-öt olyan játékos érkezik, akik tényleg erősítést jelentenek, és akkor jobban fogunk szerepelni, mint tavaly, hiszen az előző bajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, és nem olyan helyezést értünk el, ami az Újpesthez méltó lenne.

Kabát Péter arról is beszámolt, hogy eddig remek benyomást tett rá a lila-fehérek új vezetőedzője, Kozma István.

– Nem dolgoztam még Kozma Istvánnal, de eddig csak pozitív dolgokat hallottam róla. Jó játékos volt, aki nagyon sokat játszott Újpesten, illetve külföldön is. Eddig kiváló benyomást tett rám, hiszen sokat beszélgettünk, és sok tanácsot ad nekem és a társaknak is. Bízom benne, hogy nyerő páros alkotnak majd a Marc Leliévre-vel – közölte Kabát.

Olvasói sztorik