NB I

Jó az öreg a háznál

Veteránok bevetésen: tizenegy 35 év feletti játékos szerepelt az élvonalban az elmúlt szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hányszor halljuk, hogy a rutin sokat számít… Rutinos játékosokból, sőt kiváló teljesítményt nyújtó rutinos játékosokból márpedig nem volt hiány, ha az NB I nemrég véget ért szezonját vizsgáljuk. A Rangadó.hu legújabb összeállításában a bajnokságban pályára lépett 35 év feletti labdarúgók teljesítményét vettük számba. Egy csapatra valóan, vagyis tizenegyen voltak, de bajban lenne az az edző, aki csapatot formálna belőlük, hiszen közülük négyen is kapusok. A másik érdekesség pedig, hogy öten a Paks játékosai.

Az egész NB I korelnöke a Pápa kapusa, az augusztusban már a negyedik ikszet ünneplő Szűcs Lajos, aki 36 bajnokin 45 gólt kapott, ötször pedig érintetlen maradt a hálója. Idén lesz negyvenéves a szintén őskövületnek számító debreceni Dombi Tibor is, aki 11 bajnokin játszott, és két gólpasszal büszkélkedhet, de a Magyar Kupában gólt is szerzett. A legfrissebb hír vele kapcsolatban, hogy a rutinos középpályás ismét hosszabbított, és december 31-ig szóló szerződését kötött a klubbal. A Lokival eddig hat bajnoki aranyat, egy ezüstöt és három bronzérmet nyert, emellett öt Magyar Kupa-elsőség részese volt. Az NB I-ben 427 mérkőzést játszott, amellyel toronymagasan vezeti a klub szereplési örökrangsorát.

Szűcs Lajos mellett három kapus, számít veteránnak: Szasa Sztevanovics 39 éves lesz idén, de a bajnokcsapat kapuját 27 alkalommal védte az NB I-ben, s mindössze 29 gólt kapott, és tízszer nem kellett maga mögé nyúlnia. Két paksi portás, a 38 éves Németh Gábor, és a 37 éves Csernyánszki Norbert következik, előbbi kilenc meccsen védett (ötször még kecskemétiként), és 16 gólt kapott, utóbbi 21 bajnokin őrizte a paksi kaput, hatszor hibátlanul, összesen pedig 22 gólt kapott.

Fiatalokat megszégyenítő teljesítménnyel büszkélkedhet a 36 éves Kabát Péter is. Az Újpest csatára 13 gólt és tíz gólpasszt jegyzett 26 bajnokin. Szép idényt zárt kortársa, Tököli Attila is, aki hat gólt és négy gólpasszt jegyzett azon a 26 meccsen, amelyen pályára lépett.

Németh, Csernyánszki és Tököli mellett még két paksi is van, aki már betöltötte a 35. életévét. 1977 májusában született a védő Éger László (28 meccs, 2 gól, 1 gólpassz) és a támadó Vayer Gábor is (21 meccs, 1 gól, 5 gólpassz).

És végül két örökifjú, akik mindketten sérülés után tértek vissza a tavaszra. Waltner Róbert 16 bajnokin hatszor volt eredményes a Kaposvárban, Tóth Péter pedig a szombathelyi zöld-fehéreket segítette 14 mérkőzésen, és két előkészítés fűződik a nevéhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik