Kevés lehetőséget kapott

A saját nevelésű Bertus Lajos fájó szívvel távozik a KTE-től, de új impulzusokra van szüksége.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bp. Honvéd utánpótlásából szerződtetett Csillag Dárius és a Gyirmótról visszarendelt Tölgyesi Viktor a Kecskemét csapatának eddigi nyári érkezői. A lehetséges távozók között egyelőre Burgost, Vaskó Tamást és Mohl Dávidot emlegetik, mára azonban az is kiderült, hogy biztosan elhagyja az alföldieket Bertus Lajos is. A baloldali középpályás a kecskemétiek saját nevelésű játékosa, aki 2009-ben kapott hároméves profi szerződést, amely most járt le. A 22 éves labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, azért nem szeretett volna hosszabbítani nevelőegyesületével, mert az előző szezonban nem kapott elég játéklehetőséget.

– Igaz a hír, elköszöntem Kecskemétről, nem edzek már a csapattal. Jelenleg is folynak a tárgyalások azzal kapcsolatban, hogy hol folytatom a pályafutásom – mondta Bertus Lajos. – Az előző idényben sajnos elég kevés lehetőséget kaptam, és úgy érzem, most eljött a váltás ideje. Új impulzusokra van szükségem, és annak reményében távozom a gárdától, hogy máshol talán több szerephez juthatok. Nagyon jól éreztem magam itt Kecskeméten, és saját nevelésű játékosként fájó szívvel hagyom el az együttest, de sajnos ez a futball velejárója. Úgy éreztem, hogy muszáj váltanom.

Bertus iránt több NB I-es klub érdeklődik, a Mezőkövesd és a Paks mellett állítólag az újonc Puskás Akadémia lehet a befutó, de a fiatal játékos nem erősítette meg, hogy Felcsúton folytatná.

– Több lehetőségem is akad szerencsére, de azzal kapcsolatban, hogy hol folytatom, még semmi pontosat nem tudok mondani – tájékoztatott Bertus Lajos.