NB I

Horváth Ferenc a Pakshoz távozik

A Kecskemét és a Paks hosszas tárgyalások végén egyezett meg a vezetőedző klubváltásáról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Horváth Ferenc az előző szezon közben került a Kecskeméti TE élére, a csapat pedig végül a hetedik helyen zárta a bajnokságot. A paksiaknál az évad végén megüresedett az edzői poszt, és ragaszkodtak a megszerzéséhez. A két klub tárgyalóasztalhoz ült, és végül hosszas egyeztetéseket követően a KTE lehetővé tette Horváth Ferenc számára a váltást, aki így a hétfői napon Paksra távozott.

– Mindenekelőtt, szeretném megköszönni Rózsa Pálnak és a KTE-nek is, hogy NB I-es edző lehettem, jól éreztem magam Kecskeméten – nyilatkozta az alföldi klub honlapján Horváth Ferenc. – A váltás oka egyáltalán nem az anyagiakon múlott, hiszen ugyanolyan feltételekkel dolgozom majd Pakson is. Úgy éreztem, kihoztam a maximumot a csapatból, és mivel maximalista vagyok, Pakson olyan lehetőséget kínáltak, amely felcsigázott. Roppant jó viszonyt ápolok a vezetőséggel és Haraszti Zsolttal, amikor befejeztem játékoskarrieremet, akkor ő volt az, aki rögtön segítő kezet nyújtott. Köszönöm a szurkolóknak, akiknek a szeretetét nem fogom elfelejteni, a játékosoknak, akik szép jövő előtt állnak! A Paks után mindig a KTE eredményeit nézem meg majd először!

FRISS:

Bekő Balázs a KTE vezetőedzője

A Videotonnal bajnoki címet nyerő 41 éves tréner hétfőn aláírta 2+1 évre szóló szerződését, amely után már edzést is tartott.

Bekő Balázs játékosként közel háromszáz élvonalbeli mérkőzésen léphetett pályára, ennek zömét a Videoton játékosaként abszolválta. A fehérváriakon kívül a Gázszer, a Ferencváros, valamint a Vasas mezét is magára öltötte, légiósként az izraeli Hapoel Jeruzsálemben töltött el egy esztendőt – írja a KTE honlapja.

Edzői karrierjét 2004-ben Nyíregyházán kezdte, onnan egy évvel később visszatért a Videotonhoz, ahol 2007-ig az utánpótlásban tevékenykedett. Ekkor került a felnőtt csapathoz, ahol 2011-ig pályaedzőként számítottak rá, ebben az évben Mezey György mellett bajnoki címet is ünnepelhetett. 2012 nyarán vette át a Budaörs irányítását, a csapattal NB III-as bajnoki címet szerzett.

Olvasói sztorik