NB I

Megy vagy marad Horváth Ferenc?

Diósgyőr után most Pakson vetődött fel a Kecskemét vezetőedzőjének neve...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az már a téli szünetben nyilvánvaló volt, hogy a Kecskemét akárhogy szerepel a tavasz folyamán, nem eshet ki, és a dobogóra sem férhet fel. Nos, a csapat az anyagi nehézségek ellenére remekül teljesített, a közelmúltban voltak olyan pillanatok is, amikor a nemzetközi kupaindulás kiharcolása is elérhetőnek tűnt, de az már tényleg kimerítette volna a csoda kategóriáját.

Arra mindenképpen jó volt ez a tavaszi hadjárat, hogy a kiemelkedően teljesítő játékosok, valamint a vezetőedző számára kiváló ajánlólevelet jelent a folytatásra. Márpedig Horváth Ferenc nevét a Diósgyőr után most a Paks kapcsán is olvasni lehet. A DVTK kispadja elkelt, éppen a paksiaktól távozó Tomiszlav Szivics foglalja el.

Adódik a kérdés, vajon miért akarna távozni az alföldiektől Horváth, hiszen az elmúlt félévben egy szimpatikus, ütőképes csapatot alakított ki. A megoldást a pénz irányából kell megközelíteni, hiszen köztudott, hogy a KTE-nél évek óta kisebb-nagyobb anyagi problémák adódnak, így pedig nehéz dolog lehet kizárólag a szakmai munkára koncentrálni. Márpedig pénzügyi szempontból Diósgyőr és Paks is biztos bástyának számít.

Szivics paksi távozásának az volt az előzménye, hogy engedélyt kért és kapott az ügyvezetőtől a borsodiakkal való tárgyalásra. A Rangadó.hu arra volt kíváncsi, vajon Horváth Ferenc kért és kapott-e engedélyt, hogy megbeszéléseket folytasson a paksiakkal?

– Horváth Ferencnek élő szerződése van. Én is csak a médiából értesültem, hogy szóba hozták különböző klubokkal – mondta S. Juhász Attila, a KTE ügyvezetője.

Kérdésünkre tehát nem kaptunk választ, ez akár árulkodó is lehet, ezért kíváncsiak voltunk Sallói István klubigazgató véleményére is, őt viszont hiába kerestük, nem sikerült elérnünk.

A paksi kispadra még két jelölt van: Bognár György és Csertői Aurél. Ami Bognárt illeti, tavaly már megkereste őt a tolnai klub, de ő visszautasította a lehetőséget, mert elkezdett egy munkát Csákváron, amelyből nem akart kiszállni. Vele kapcsolatban fontos, hogy ragaszkodik a televíziós szakkommentátori szerepvállalásához. Nem biztos, hogy ezt mindenhol összeegyeztethetőnek tartják az élvonalbeli vezetőedzői poszttal. A csákváriakkal között szerződése egy plusz egy évre szól, és a plusz egy év még nem lépett életbe, tehát nem hosszabbítottak, magyarul ilyesfajta jogi akadálya nem lenne a távozásának. Másrészt jelenlegi csapata immár biztosan az NB III-ban folytatja, mert nem kapott licencet, és nyilván ő is szívesebben dolgozna az NB I-ben, mint a harmadosztályban.

Az nb1.hu azt írja, hogy jelen állás szerint Csertői Aurél a legesélyesebb a posztra Pakson. Úgy tudni, informális egyeztetések már történtek vele, de legkorábban csak a jövő héten jelentik be, kivel sikerül végül megállapodniuk. Csertői a Rangadó.hu érdeklődésére annyit mondott, egyelőre nem tud információkkal szolgálni a paksi szerepvállalásáról.

Olvasói sztorik