NB I

A nap híre: az NB I-es edzőkeringő

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán minden alkalommal az előző nap általa legérdekesebbnek ítélt focihírét kommentálja.

Íme, a hétfői nap híre, miszerint végre lezárult a Tomiszlav Szivics és Horváth Ferenc nevével fémjelzett paksi-kecskeméti edzőkeringő:

Az egész történet számomra Tomiszlav Szivics kivásárlásával kezdődött… Nagy reményekkel szerződtették Pakson, de a kiugró eredmény elmaradt, sőt a szezon végén nagyon leeresztettek. Az egy sokkal jobb csapat volt annál, mint amit látunk tőle, illetve ahol végzett. A bajnokság végén öt vereséget szenvedtek zsinórban, ami még a magyar NB I-ben is felkiáltójeles. Ennek ellenére meghosszabbították a szerződését, de nem tudom egészen pontosan, miért?

Amikor a DVTK kivásárolta, már felkaptuk a fejünket, hiszen szerintem vannak Magyarországon olyan edzők, akik bizonyították, hogy alkalmasak az ilyen kaliberű feladatra is. Diósgyőrben mégis úgy érzeték, hogy vele tudnak változtatni az elmúlt szezonban mutatott rossz szereplésen.

És akkor térjünk vissza a paksi kispadhoz. Horváth Ferenc sikeresen vette élete első NB I-es munkájának akadályát. Támadófocit játszott a Kecskemét, és eredményesen szerepelt. Nagyon bíztak benne, elégedettek voltak vele, s az alföldi városban úgy érezték, hogy személyében végre megtalálták a számításaikat hosszútávra. Ha valaki jól dolgozik, akkor máshonnan is megkeresik, ez teljesen természetes. Számomra csak az érthetetlen, hogy élő szerződéssel miért akart ennyire távozni első NB I-es munkájából, hiszen a legjobban ő szorgalmazta a váltást. A Paks végül kivásárolta a KTE-től.

A játékosokat is ki szoktak vásárolni, de lehet, hogy idehaza most már az a trendi, hogy az edzőket is kivásárolják, mert ez egy hónapon belül már másodszor történt meg. Elégedettek voltak Horváth Ferenccel, a hullámvölgyek ellenére jól dolgozott, és nem került rossz helyre, mert jó állományt irányíthat, amely sokkal jobb helyre alkalmas, mint ahol az előző szezonban végzett.

Az utódja Kecskeméten Bekő Balázs lett, a fiatal, tehetséges generáció edzője. Annak ellenére mondom ezt, hogy a Videoton-pályaedzőség és a Budaörs sem nevezhető kiugrónak, de hagyjuk ezt, mert most megkapta a lehetőséget, tehát most kell bizonyítania. Ha anyagilag is stabil lesz a klub, akkor fog tudni alkotni, hiszen Budaörsön is jó csapatot csinált. Szép karriert futhat be a KTE-nél, hiszen a körülmények alapvetően adottak hozzá.

Olvasói sztorik