NB I

„NB I-es csapatban játszottam az NB II-ben”

Tölgyesi Viktor jól érezte magát, és visszavárják Gyirmótra, de most Kecskeméten szeretne megküzdeni a csapatba kerülésért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavaszi szezont kölcsönben az NB II Nyugati-csoportjában harmadik Gyirmót FC csapatában töltötte Tölgyesi Viktor, aki a felkészülést most Kecskeméten kezdi meg. A 21 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár nagyon jól érezte magát Csank János csapatában, most azért fog dolgozni, hogy a KTE-ben is számításba vegyék.

– Örülök, hogy újra a Kecskeméttel készülhetek – kezdte Tölgyesi Viktor. – Úgy volt, hogy már hétfőn délelőtt elkezdjük a munkát, de az edzőváltás miatt csak délután vágunk neki a felkészülésnek. Izgatottan várjuk, hogy bemutassák az új trénert, és elkezdődjön a munka.

– Mindenképpen Kecskeméten szeretne játszani, vagy esetleg szóba jöhet egy újabb kölcsönadás?

– Nem tudom még, hogyan alakul a sorsom Kecskeméten, a szakvezetés mennyire számít rám a következő szezonban. El kell telnie most egy kis időnek, hogy ezekre a kérdésekre pontos választ kaphassak. Ami biztos, hogy szeretnék az NB I-ben játszani, de nem zárkózom el egy újabb NB II-es kölcsönadástól sem, ha az kell, hogy tovább fejlődhessek, hiszen a gyirmóti kölcsönjáték is a javamat szolgálta.

– Hogy érezte magát Gyirmóton?
– Tulajdonképpen ez volt az első fél szezonom a felnőtt mezőnyben, amikor rendszeres lehetőséget kaptam. Én úgy fogalmaztam meg, hogy egy NB I-es csapatban játszottam az NB II-ben, hiszen kiváló körülmények között remek játékosokkal szerepelhettem együtt, egy kiváló edző irányításával, aki korábban szövetségi kapitány is volt. Sajnos főleg az edzőmeccseken bizonyítottuk, hogy mire is vagyunk valójában képesek, hiszen például a Haladást is sikerült megvernünk. Margitai Zoltán klubigazgatóval beszélgettem az idény után, ő elmondta, hogy meg voltak velem elégedve, és visszavárnak, de a Kecskemét most visszarendelt, és én is szeretnék elsősorban a nevelőegyesületemnél bizonyítani.

– Nem volt honvágya Gyirmóton?
– Érdekes, hogy egyáltalán nem volt honvágyam, ami mindenképpen jelzi, hogy jól éreztem magam. Több játékossal baráti viszonyba kerültem, és most is tartjuk a kapcsolatot, hogy már régen vége a bajnokságnak.

Olvasói sztorik