NB I

A következő szezontól jöhet a gólbíró

Tizenkét főből álló profi bírói stábot állítottak össze az MLSZ csütörtöki ülésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége. A megbeszélésen szó esett arról, hogy hivatásos játékvezetői keret készül az új labdarúgó idényre, illetve ismét napirendi pontként szerepeltek a bundaügyek is.

Az MLSZ elkötelezett azon a téren, hogy látványosan javítsa az élvonalbeli játékvezetés színvonalát, és ezért – a klubokkal közösen – jelentős anyagi áldozatokat is hoz a jövőben. Az elnökség tavaly novemberi ülésén megtárgyalta és elfogadta a Játékvezetői Bizottság előterjesztését a magyar labdarúgó-játékvezetés fejlesztési tervéről. Ennek részeként, a jobb teljesítmény érdekében – az UEFA ajánlását támogatva és elfogadva – döntött a gólvonali játékvezetők alkalmazásáról az OTP Bank Liga 2013-2014-es idényétől. Ezzel párhuzamosan arról is döntés született, hogy ki kell alakítani a játékvezetői kereten belül egy hivatásosokból álló állományt – írja a szövetség honlapja.

A mai elnökségi határozatnak megfelelően 12 fős hivatásos játékvezetői kar jön létre, amelynek tagjai a teljesítményükkel megalapozott juttatásban részesülnek. A hivatásosok fizetése és a gólvonali játékvezetők foglalkoztatása mellett az MLSZ, az egyesületekkel közösen, jelentős egyéb többletköltségeket is vállal annak érdekében, hogy a játékvezetés színvonala emelkedjen, hiszen a szövetség vállalja a játékvezetők szállás-, illetve útiköltségének térítését, felszerelését, illetve a szükséges kommunikációs eszköztárak beszerzését is. A most profivá lett játékvezetők három évre szóló megbízási szerződését hosszabbíthatja évente a szövetség a teljesítmény függvényében

Az NB I-es hivatásos játékvezetők névsora:

Andó-Szabó Sándor (FIFA), Becséri Dániel, Bognár Tamás (FIFA), Erdős József, Fábián Mihály (FIFA), Farkas Ádám, Iványi Zoltán, Kassai Viktor (FIFA), Németh Ádám (FIFA), Solymosi Péter, Szabó Zsolt, Vad II István (FIFA)

Az MLSZ elnökségi ülésének további témáiról ide kattintva olvashatnak.

Az elnökség, összhangban a FIFA és UEFA legutóbbi döntéseivel, felszólítja a labdarúgásban és labdarúgás környezetében szerepet vállalókat arra, hogy a jövőben saját feladatuk végzése során és a közreműködő sportszakemberek (edzők, játékvezetők, játékosok stb.) kiválasztásakor a hazai és nemzetközi szabályok maradéktalan betartásával, fokozott körültekintéssel és felelősségvállalással járjanak el, döntsenek.

Olvasói sztorik