NB I

Csak egy-két kispad kiadó

Edzőt keres a Paks, a Gyirmót, és talán hamarosan Kecskeméten is aktuálissá válik a kérdés.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonalbeli klubok jelentős része már a tavaszi szezon során lerendezte az edzőkérdést. Vagy hosszabbítottak az eddigi trénerrel, vagy megtalálták és kinevezték az új szakembert. Sok képzett edző várja a lehetőséget, de a kiadó helyek számra meglehetősen kevés, az NB II egycsoportossá válásával pedig még kevesebb… A Rangadó.hu legújabb körképében azt mutatjuk be, melyik csapatot ki irányítja a következő szezonban. Legalábbis egy ideig biztosan…

Győri ETO FC

A bajnokcsapatnál megkérdőjelezhetetlen Pintér Attila helye, hiszen oroszlánrésze volt a nagy sikerben.

Videoton FC

Nincs különösebb ok és indok José Gomes lecserélésére, úgyhogy a portugál edző helye is biztosított.

Bp. Honvéd

Az olasz Marco Rossi az első magyarországi szezonjában szép sikert ért el a bronzéremmel, már meg is hosszabbították a szerződését.

MTK

A kiesés után magabiztos visszajutás, Magyar Kupa-ezüstérem, majd téli második hely következett. Csoda-e, hogy negyedik helyezettként záró fővárosi kék-fehérek kispadja továbbra is Garami Józsefet illeti meg?! Hát persze, hogy nem.

Ferencváros

Bár eredményességben a Fradi végül elmaradt a szurkolói várakozásokról, a holland Ricardo Moniz a közönség kedvencévé vált, a játékosai is szeretik és a kollégái is elismerik, úgyhogy nem kérdéses a maradása.

Debrecen

A Magyar Kupa-győzelem ellenére szinte mindenki arra számított, hogy a bajnoki aranyérem után csak a hatodik helyen végző Loki trénerét leváltják, de mégsem így történt! Már alá is írta a hosszabbítást.

Kecskemét

Horváth Ferencnek élő szerződése van, de előbb Diósgyőrben, majd Pakson vetődött fel a neve. A borsodiak kispadja már elkelt, de a tolnaiak továbbra sem hirdették ki, hogy őt, vagy mást választottak, tehát egyelőre nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy tisztázott a kecskeméti edző személye.

Haladás

Artner Tamással elégedettek a vezetők, ezért meghosszabbították a szerződését.

Újpest FC

A klub egykori játékosa, az Angliát is megjárt Kozma István lett az új vezetőedző.

Kaposvári Rákóczi FC

Prukner László visszatért a somogyiakhoz, és ismét bizonyosodott, hogy a klub adottságai és lehetőségei, illetve az edző mentalitása, habitusa miatt őket isten is egymásnak teremtette.

Pécsi MFC

A gyatra szezon ellenére a nagy edzőváltó, Matyi Dezső tulajdonos megerősített pozíciójában a Lőrincz Emil, Márton Gábor párost.

Diósgyőr

A meglehetősen viszontagságos szezon után Tomiszlav Szivics mellett döntöttek a miskolciak, akik még arra sem sajnálták a pénzt, hogy kivásárolják a vajdasági trénert a paksi szerződéséből.

MVM Paks

Jelenleg a legnagyobb talány a tolnai klub, hiszen Szivics távozott. Hetek óta azt hallani, hogy Horváth Ferenc és Lipcsei Péter a legesélyesebb, Csertői Aurél és Bognár György már nincs képben. Igen ám, de Horváthot állítólag nem engedi a KTE, és a Lipcseivel kapcsolatos bejelentés is napok óta várat magára.

Lombard Pápa

Négy edző ült a kispadon az elmúlt idényben, és a negyedik, vagyis Tóth Bálint kezdi a következő szezont a bakonyiak élén.

Puskás Akadémia FC

A portugálmániától fertőzött Videoton-Felcsút birodalomban üde színfolt a tehetséges és szerény Benczés Miklós, aki feljutáshoz segítette együttesét, és az élvonalban is ő irányíthat majd.

Mezőkövesd-Zsóry

Véber György történelmi sikerrel vezette a borsodi kisváros csapatát, amely az ő vezetésével kísérelheti meg a bennmaradást az NB I-ben.

Ők jöhetnek

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy jelenleg csak Pakson, és esetleg Kecskeméten keresnek edzőt, munkanélküli szakember viszont annál több van. A pro licences trénerek közül Bognár György, Bozsik Péter, Csank János, Csertői Aurél, Dajka László, Supka Attila és Szentes Lázár nevét lehet leggyakrabban olvasni, ha valahol ég a ház.

És a másodosztályban?

Több neves szakembernek eddig sem derogált az NB II-ben dolgozni, s ez az egycsoportossá válással vélhetően még inkább így lesz, bár túl sok kiadó hely ott sincs. Ha minden igaz, mostanság egyedül Gyirmóton keresnek edzőt.

Olvasói sztorik