NB I

Megmutatták mindkét arcukat

Az Videoton ellen győztes gólt szerző Koller Krisztián első NB I-es találatának örülhetett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este a Videoton otthonában lépett pályára a Pécs együttese az OTP Bank Liga zárófordulójában. Nagy meglepetésre a vendég baranyaiak nyertek 2-1-re, ami rapszodikusnak mondható tavaszi produkciójukat tekintve egyértelműen a bravúrgyőzelem kategóriába tartozik. A győztes gólt szerző Koller Krisztián az NB II-es Kozármislenytől igazolt Pécsre néhány hónappal ezelőtt. Érdekesség, hogy ez volt az első találata az élvonalban.

– Úgy gondolom, nagyon szervezetten, egységesen és jól játszottunk a Videoton ellen – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére a harmincéves csatár. – Kiváló megoldásokkal fűszerezve egységes csapat benyomását keltettük, és külön plusz, hogy az ezüstérmes otthonában tudtunk nyerni.

– Az összecsapást látva adódik a kérdés, hogy miért nem tudta állandósítani ezt a jó játékot a PMFC a tavasz folyamán?
– Nem mondanám, hogy korábban nem volt ilyen jó játékunk, hiszen már a tavasz elején bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Inkább azt mondanám, hogy a félév közepén belekerültünk egy hullámvölgybe, amiből elég nehezen tudtunk kimászni. Megmutattuk mindkét arcát a csapatnak, volt, hogy nagyon jól játszottunk, de volt, amikor nagyon gyengén. A végére azonban szerencsére megint sikerült úgy futballoznunk, ahogy igazából elvárható, és amire ez a gárda képes.

– Hogy emlékszik vissza első NB I-es góljára?
– Minden gól nagy öröm számomra, de az egyfajta plusz, hogy a Ligakupa után ismét a Vidinek sikerült betalálnom, először az élvonalban. Külön öröm, hogy győztes találatot sikerült rúgnom. Mélységből indultam, a fehérváriak megpróbáltak lesen hagyni, de Szatmáritól remek kiugratást kaptam. Sokan lest is reklamáltak, de lehetett látni, hogy nem volt az. Jött ki Tujvel, de mielőtt elérte volna a labdát, kicsit aláböktem, és elhúztam befelé, utána pedig már csak be kellett passzolnom az üres kapuba. Kiváló kiugratást kaptam nagyszerű ütemben, onnantól kezdve úgy gondolom, hogy nem volt nehéz dolgom.

– Mennyire elégedett a saját teljesítményével az első élvonalban töltött fél szezon után?
– Megmondom őszintén, úgy érzem, jól kezdtem a tavaszt, jól játszottam a meccseken, de sajnos én is belekerültem egy hullámvölgybe a Kaposvár elleni meccs után. Kicsit én is nehezen jöttek ki ebből a gödörből, de úgy gondolom, hogy itt a vége megint jól sikerült számomra is.

– Mivel tölti ezt a néhány hét szabadidőt?
– Mindenképpen pihenéssel töltöm az időmet. Elvileg két hét szünetünk van, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Olvasói sztorik