NB I

Tovább bukdácsol a Pécs

A hullámzóan szereplő Haladás a szebbik arcát mutatta, és két hajrágóllal győzött a PMFC otthonában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 27. forduló
Pécsi MFC-Matias – Szombathelyi Haladás 0-2 (0-0)
Pécs, 1000 néző. Játékvezető: al-Marri (katari)
Pécs: Dibusz – Horváth A., Balogh B., Csausics, Gaál M. – Beke (Márkvárt, a szünetben), Akassou (Szatmári, 83.), Uzoma, Wittrédi – Grumics, Simon A. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Haladás: Gőcze – Schimmer, Guzmics, Devecseri, Farkas – Szakály A. (Kalász, 78.), Simon Á. – Radó, Nagy G., Gyurján (Jagodics, 88.) – Andorka P. (Ugrai, 71.). Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Radó (81., tizenegyesből 85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazaiak kezdőcsapatából Nagy Olivér, Lantos Levente és Lázár Pál is kimaradt, míg Szatmári Lóránd nélkülözés nem számít újdonságnak. A vasiak közül Tóth Péter, Iszlai Bence és Halmosi Péter eltiltás, Rózsa Dániel, Fehér Zoltán és Rajos Péter sérülés miatt hiányzott.

Érdekesség, hogy a meccset a katari Hamisz Mohammed al-Marri vezette, illetve a szombathelyi Guzmics Richárd életében először volt csapatkapitány bajnoki találkozón.

A kilencedik percben Andorka Péter tette ki a labdát jobbra Gyurján Bencének, aki becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd lőtt, de Dibusz Dénes védett. A 16. percben Simon Attila vitte el a labdát a kifutó Gőcze Gergő mellett, majd az üres kaput vette célba, a visszafutó Schimmer Szabolcs viszont mellel szögletre mentett. A szöglet után Balogh Béla csúsztatott kapura, de célt tévesztett.

A 23. percben Simon Ádám középre adását Andorka sarokkal csúsztatta tovább, Nagy Gábor üresen érkezett, de Dibusz kivetődve felszedte előle a labdát. A 39. percben Andorka beadása után egy hazai védő Gyurján elé fejelte a labdát. A vendégek fiatalja előbb tolt rajta egyet, majd szemből, 16 méterről lőtt, de Dibusz ezt is fogta, úgyhogy az első félidő gól nélkül zárult.

Leginkább a mezőnyben zajlott a játék, ebben pedig a szombathelyiek voltak jobbak. Fegyelmezetten védekeztek, és támadásaikban több volt az átütőerő, míg a pécsiek akcióiból hiányzott az ötlet.

Az 51. percben Wittrédi Dávid lőtt kapura, Gőcze nem tudta megfogni a labdát, kiejtette, de éppen a kapufára, ezért nem lett belőle gól. A másik oldalon Gyurján fordult le egy szép csellel a védőjéről, majd 16 méterről lőtt, Dibusz nagy bravúrral védett, a játékvezető azonban kirúgást ítélt. A hatvanadik percben óriási helyzetet hagyott ki a Haladás: Gyurján beadására a lesre játszó védők közül tisztán kilépő Andorka Péter startolt leghamarabb, ám öt méterről nem találta el a kaput.

A második félidő második felében felbátorodtak a hazaiak: Grumics, Wittrédi és Uzoma is veszélyeztetett, mégis a Haladás szerzett vezetést. A 81. percben Gyurján ment el a jobb oldalon, nagyon okosan visszagurított Radónak, aki nyolc méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-1). Négy perccel később Uzoma buktatta Radót a tizenhatoson belül, ezért a katari játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett értékesített. Bár Dibusz jó irányba vetődött, de hárítani nem tudott (0-2). A 88. percben Kalász lőtt 18 méterről, Dibusz bravúrral védett.

A Haladás a második félidőben nyújtott játékának köszönhetően megérdemelten nyert, és az MTK otthona után Pécsről is elvitte a három pontot.

A meccs után a Rangadó.hu szakértője, Toma Árpád, a PMSC egykori kiváló játékosa osztotta meg velünk a meglátásait:

Az első félidőben nem sok minden történt, egy pécsi helyzet adódott, de azt sem fejeződött be kapura lövéssel. A második felvonásban még ennyi sem történt! Maximálisan defenzív volt a játék a hazaiak részéről. Passzív, meddő támadójátékuk miatt helyzet közeli szituációt sem tudtak kialakítani. Ennek más nem is lehetett a vége, mint vereség. Pécsi szempontból nem sok pozitívumot rejtett a meccs, a Haladás játéka viszont tetszetős volt. Tudatosan, masszívan, stabilan védekeztek a szombathelyiek, és nagyon kombinatív kontrákkal két gólt is elértek, emellett volt még egy nagy helyzetük is. A második félidőben azt történt, amit ők akartak.

A Pécs tavasza némileg hasonlít az őszi szezonra. Akkor Supka Attila irányításával kezdetben lendületes volt a csapat, de ez a DVSC elleni találkozón megtört, amit visszaesés követett. Az idei év elején is kimondottan lendületes, önbizalommal teli volt a játék, jól mentek a dolgok, de valamikor a tavasz felénél megtört, és azóta kiveszett a játékból minden pozitívum. Ennek egyértelmű az az oka, hogy félévente kicserélődik a keret nyolcvan százaléka. Mindegy ki az edző, ez törvényszerű. Akinek van tapasztalata, az tudja, hogy ez nem működhet így. És ez megy négy éve, tehát nem véletlen, hogy itt tartanak. Türelem kell az edzővel és a játékossal szemben egyaránt. Márpedig lehetnének türelmesebbek, hiszen a kiesés nem fenyegette őket idén és, tavaly sem. Ez az egyetlen, ami nagyon hiányzik, mert mindenhez idő kell.

Olvasói sztorik