NB I

Távozott egy pécsi játékos

Zseljkovicstól elköszöntek, Csausicsot marasztalják.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szezonnak még nincs vége, de már most is vannak változások a PMFC-Matias játékoskeretében, s a hírek szerint még lesznek is a nyáron. Zoran Zseljkovicstól elköszöntek, Andrej Csausicsot pedig állítólag olasz csapatok csábítják – írja a bama.hu.

Bár szép csendben, mondhatni fű alatt csinálták, azért a hír hallatán a szurkolók felkapták a fejüket: Zoran Zseljkovics távozása hallatán nagyon sokan értetlenkedtek. Egyrészt azért, mert a szlovén légiós a keret egyik legszimpatikusabb tagja volt, egy csendes profi, másrészt a játéktudásával sem volt probléma. A szabadrúgásai pedig élményszámba mentek, az őszi első fordulóban a Paks ellen, majd a tavaszi nyitónapon az MTK-nak is hatalmas gólt lőtt. De vajon mi vezetett odáig, hogy a klub felmentette a munkavégzés alól, s már most hazaengedte?

– Aki nincs itt, azzal én nem foglalkozom. Maradjunk annyiban, hogy megvolt rá az okunk – adott tömör választ Márton Gábor, edző. Hogy mi volt ez az ok, nem kívánta kifejteni.

A baranyai klub cégvezetője, Elbert Gábor némileg beszédesebb volt a szlovén játékossal kapcsolatban:

– Így történt, megerősítem az ezzel kapcsolatos értesüléseket. Mivel a szerződése nyáron lejár, és egyébként keveset játszik, a szakmai stáb, az ő, és a csapattársak véleménye is egybeesett azzal kapcsolatban, hogy távozzon a klubtól. Barátsággal váltunk el – mondta a Rangadó.hu társoldala, a baranyafoci.hu érdeklődésére Elbert Gábor.

A horvát védő, Andrej Csausics szerződése idén nyáron lejár, és állítólag az olasz másod- és harmadosztályból érdeklődnek iránta.

– Ő egy remek képességű futballista, de önmagához képest körülbelül harminc százalékot ad ki – mondta Márton Gábor. – Szeretnénk, ha maradna, de ennél sokkal megbízhatóbb teljesítményt kell nyújtania a jövőben. Mindezt el is mondtuk már neki. Én sokat játszottam külföldön, így jól tudom, hogy egy légiós nem engedheti meg magának a hullámzó produkciót. Ha ezen változtatni tud, óriási értéke lehet a PMFC-nek.

Olvasói sztorik