Böde és Kabát a szezon legjobbjai

Hétfőn rendezték Telkiben az MLSZ RangAdó díjátadó gálát, amelyen szerkesztőségünk már csak a névazonosság okán is képviseltette magát.g

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eljött szinte az összes élvonalbeli edző és klubvezető, illetve Borkai Zsolt MOB-elnök, Szabó Bence MOB-főtitkár, Simicskó István államtitkár, Szepesi György, valamint a felnőtt és az U21-válogatott kerete. A szövetségi rendezvényen nyolc kategóriában tíz díjat osztottak ki az elmúlt idény legjobbjai számára, az MLSZ szakmai bizottsága, az NB I-es játékosok és az edzők döntése alapján.

Az év játékvezetője: Kassai Viktor

„Rangos mezőnyben lettem első, de sok kollégám állhatna itt, mert számos színvonalas teljesítmény volt az elmúlt szezonban. A magam részéről már most várom, hogy kezdődjön az új bajnokság.”

Az év edzője: Pintér Attila (Győri ETO)

„Köszönöm azoknak, akik rám szavaztak, illetve a játékosaimnak, mert nélkülük, és a klubom nélkül nem állhatnék itt. Sokan az egész pályafutásom alatt nem nagyon szerettek. Remélem, sikerül ezt megfordítanom, és bizonyítanom, hogy a magyar futballban messzire el lehet jutni.”

Érdekesség, hogy a bajnoki bronzérmes Bp. Honvéd vezetőedzője, az olasz Marco Rossi nem került be a három jelölt közé, viszont a Ferencváros holland trénere, Ricardo Moniz viszont igen.

Az NB I Fair Play-díja: az MTK csapata

Domonyai László, ügyvezető: „Ez a díj egyben a Sándor Károly Akadémia munkájának sikere, illetve Garami József pedagógiai munkájának eredménye. Méltónak érzem a százhuszonöt éves MTK tradícióihoz, nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen nem az első, és remélhetőleg nem az utolsó.”

A női NB I felfedezettje: Csányi Diána

A Femina SE és az U17-válogatott játékosa.

A férfi NB I felfedezettje: Radó András (Sz. Haladás)

„Óriási megtiszteltetés ez az elismerés. Szerencsére sokan elnyerhették volna rajtam kívül, ami örömteli, mert egyre több fiatal játékos nyújt nagyszerű teljesítményt az NB I-ben.”

A női NB I legjobb játékosa: Pádár Anita (MTK)

A 15-szörös gólkirálynő különdíjat is kapott, mert immár 106-szoros válogatottnak mondhatja magát, s ezzel abszolút magyar rekorder.

A férfi NB I legjobb játékosa: Böde Dániel (Ferencváros)

Az NB I gólkirálya (Deák Ferenc-díj): Adamo Coulibaly (francia, Debrecen, 18 gól)

Érdekesség, hogy 1987-ben fordult elő utoljára – annak idején Détári Lajos esetében –, hogy valaki kétszer egymás után elnyerte ezt a címet.

Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője: „Adamónak köszönetet kell mondania az ellenfél védőinek és kapusainak, hogy engedték ennyi gólt lőni, illetve a csapattársainak, mert nélkülük nem sikerült volna.”

Különdíjat kapott két válogatottsági jubiláns, Juhász Roland (75) és Dzsudzsák Balázs (50).

Az NB I legszebb gólja, közönségdíj: Somalia (FTC, a Ferencváros–Újpest meccsen)

Az év legjobb játékosa, közönségdíj: Kabát Péter (Újpest)