NB I

19 év után dobogós a Honvéd

A kispestiek 1-1-es döntetlent játszottak a Haladás otthonában, ezzel biztosították érmes helyezésüket.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. forduló
Szombathelyi Haladás – Bp. Honvéd 1-1 (1-1)
Szombathely, 4000 néző. Játékvezető: Fábián
Haladás: Mursits – Schimmer, Guzmics, Tóth P. – Gyurján, Simon Á., Szakály A. (Halmosi, 62.), Iszlai (Andorka, 75.), Jagodics M. – Ugrai (Kalász, 62.), Radó. Edző: Artner Tamás
Honvéd: Kemenes – Baráth B., Lovrics, Ignjatovics, Alcibiade – Zsivanovics, Hidi, Vécsei (Diarra, 67.), Diaby (Ikenne-King, 83.) – Vernes (Nagy G., 59.), Martínez. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Simon Á. (14.), illetve Vernes (30.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szombathelyiek közül Rózsa Dániel, Fehér Zoltán, Rajos Gábor, Gőcze Gergő, Kenesei Krisztián, Kulcsár Kornél, Nagy Gábor és Devecseri Szilárd is hiányzott, Halmosi Péter viszont már leülhetett a kispadra. A kispestiek legfontosabb hiányzója a bundabotrányban érintett olasz Lanzafame volt.

A kilencedik percben Martínez passzát követően Vécsei Bálint lövése alig kerülte el a kapufát. A 14. percben Zsivanovics került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A vendégek ennek ellenére megszerezték a vezetést: Diaby ugratta ki Vernes Richárdot, aki kicselezte Tóth Pétert, majd Guzmics Richárd lábai között, hat méterről a hálóba lőtt (0-1).

A 18. percben Radó fejelt kapura hat méterről kapura, de éppen oda, ahol Kemenes állt. A harmincadik percben Ignjatovics szabadított fel röviden a saját tizenhatosán belül, a lendületből érkező Simon Ádám pedig 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A 34. percben Gyurján lapos beadását követően Alcibiade rápattintotta Ugrai Rolandra a labdát, amely így kis híján begurult Kemenes kapujába.

A fordulás után, a 64. percben Radó tört előre bátran, majd négy védő gyűrűjében elesett a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A folytatásban a szombathelyiek nem törekedtek a győztes gól megszerzésére, a kispestiek számára pedig az eredmény tartása volt a legfontosabb. Mivel végül maradt az 1-1, a Honvéd 19 év után állhat ismét dobogóra.

– Nem igazán tetszett ez a meccs, mert a második félidőben már nagyon langyos volt a játék. Egy-egy után bíztam benne, hogy a Haladás meg tudja fordítani az állást, de utána láttam, hogy mindkét együttes belenyugodott a döntetlenbe – mondta a Rangadó.hu szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa. – A Honvédnak egyértelműen jó volt az iksz, de a szombathelyieken sem éreztem átütőerőt. A kispestiek játéka nagyon tetszett a tavaszi szezon utóbbi meccsein, de ma nem. Martínez és Lanzafame érkezésével sokkal jobbak lettek, masszív csapatot alkotnak, amely jó futballt játszik. Élvezhető mérkőzéseket játszottak, megérdemelték a harmadik helyezést. Az erős középcsapattá váló Haladás tavasza is átlagon felüli. Szerintem jó nekünk a nyolcadik hely, én mindig azt mondom, az első tizenkettőben legyünk benne, ne rezegjen a léc, hogy kiesünk.

Olvasói sztorik