NB I

Haladás: homályos jövőkép?

Bizonytalan a lejáró szerződésű játékosok sorsa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nyáron lejáró szerződésű futballisták közül Rajos Gábor kivételével mindenkivel tárgyaltak már a Szombathelyi Haladás vezetői. Egyelőre azonban kérdéses Gőcze Gergő, Mursits Roland, Búrány Zoltán, Kenesei Krisztián és Simon Ádám jövője – írja a klub honlapja.

– Mursits Rolandnak tavaly decemberben megtettük ajánlatunkat, akkor azt mondta, még gondolkodik – jelezte Tóth Miklós. – Azóta nem beszéltünk vele a jövőjével kapcsolatban. Gőcze Gergőnek szintén decemberben tettük meg ajánlatunkat. Ő egyértelműen jelezte: mindenképpen védeni szeretne. Nemrégen elmondta, megkereste a Pécs, ám ennél többről egyelőre nincs szó. Felajánlottuk neki, hosszabbítson szerződést a Haladással, és egy évre kölcsönadjuk egy NB II-es csapatnak, ahol biztosan első számú kapusként számítanak rá. Öt olyan másodosztályú klubról tudok, amely játékosokat szeretne kölcsönvenni tőlünk, és van olyan is, amelyik kapust keres. Másik két portásunknak, Rózsa Dánielnek és Dombó Dávidnak élő szerződése van, Artner Tamásnak pedig az a kérése, hogy minimum három kapussal vágjunk neki az NB I-nek. Rózsa és Dombó tehát adott, mellettük elsősorban Gőczében gondolkodunk. Hangsúlyozom: Mursits-sal és Gőczével decemberben meg akartunk egyezni, ám egyikük sem írt alá.

A klubvezető hozzátette: Búrány Zoltánnak korábban felajánlották a szerződéshosszabbítást, de úgy döntött, megvárja a bajnokság végét. Rajos Gáborral pedig még nem ültek le. Kenesei Krisztiánnak plusz egy évet ajánlottak fel, illetve az Illés Akadémián edzői munkát, ám még ő sem döntött. Simon Ádámmal nincs konkrét elképzelésük, amíg tisztázódik, ki megy, illetve ki érkezik.

Újabban Radó András a slágertéma a Haladás-játékosok közül. Tóth Miklós úgy fogalmazott: utoljára januárban érdeklődtek iránta, azóta érdeklődés és konkrét megkeresés sem érkezett.

Devecseri Szilárddal egy évvel hosszabbítottak, mivel a fiatal védő nagyszerűen teljesített, így 2016. június 30-ig aláírt. Az érkezési oldalon egyelőre csak a veszprémi Predrag Bosnjak neve szerepel. A jövő héten meghallgatják Artner Tamás szakmai beszámolóját, majd a tulajdonosokkal is egyeztetnek.

– Vannak kiszemeltjeink, beszéltünk például két, lejáró szerződésű futballista menedzserével, ám mindkét játékos külföldben gondolkodik, ha ez nem jön össze, szóba jöhet a Haladás – szögezte le a klubvezető.

Olvasói sztorik