NB I

Visszatérnek a diósgyőri szurkolók

Nagyszabású élőképpel búcsúztatják a visszavonuló Luquét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVTK szűkszavú közleményében azt írta, hogy a Pápa elleni mérkőzésre – a máshol megjelent információkkal ellentétben – csak regisztrációval, azaz név, születési dátum és hely megadása után lehet belépni. Az ultrák éppen ez ellen (is) tiltakoznak hetek óta, ezért a napokban kérdéses volt, milyen körülmények között búcsúztatják a két spanyol kedvencet, Luquét és Fernandót.

A diósgyőri szervezett szurkolói csoportok fél év távollét után a vasárnapi, Pápa elleni mérkőzésen visszatérnek a stadionba – áll a boon.hu oldalon napvilágot látott pénteki közleményben.

„Vasárnap nagyon fontos mérkőzést játszik csapatunk. Nem a tét a nagy, hanem egy nagyszerű sportembert búcsúztatunk. Amint tudjátok, a tavaszi szezonban minden hazai mérkőzést bojkottáltunk tiltakozván a stadionbiztonsági projekt és magyar szurkolókkal szemben indított negatív folyamatok ellen.

Örömmel jelenthetjük be, hogy megállapodásra jutottunk a klubvezetéssel a hétvégi mérkőzéssel kapcsolatban. Egy olyan megoldás született, amivel mindkét fél megtarthatta elveit, de mi is részt tudunk venni a mérkőzésen. Ezt sikernek tartjuk és egy pozitív jelnek a jövőt illetően.”

A drukkerek nagyszabású élőképpel készülnek. Honlapjukon a látványtervet is megnézhetjük, spanyol nyelvű Luque-rigmust tanulhatunk. Maga a cikk egy kisebb szabálykönyv a szurkolói teendőinkről a meccs alatt, pontos leírást kapunk, mikor mit kell felemelni, bedobni. Ismerve a diósgyőri tábor fegyelmezettségét, félő, hogy nem fog óramű pontossággal lezajlani a megkomponált produkció. Ha viszont összejön a terv, alighanem a szezon egyik leglátványosabb szurkolói megmozdulásának lehetünk részesei vasárnap a stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik