NB I

Mi lesz a DVTK-szurkolókkal?

Úgy tűnik, mégsem lesznek ott kedvencük, José Luque búcsúmeccsén. Valaminek engednie kellene...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Borsod Online szerdán azt írta, sikerült megállapodniuk a DVTK és az ultracsoportok képviselőinek, miszerint az érintett állóhelyi részeken az utolsó bajnoki erejéig mellőzik az előzetes regisztrációhoz kötött beléptetést. Úgy tudni, a klub ajánlotta fel a lehetőséget a szurkolók számára, mert méltó módon szeretnék elbúcsúztatni a spanyol légiósokat, az egyaránt visszavonuló Luquét és Fernandót.

Ehhez képest a klub szűkszavú közleményében azt írja, hogy a Pápa elleni mérkőzésre – a máshol megjelent információkkal ellentétben – csak regisztrációval, azaz név, születési dátum és hely megadása után lehet belépni. Az ultrák éppen ez ellen (is) tiltakoznak hetek óta. Valamelyik félnek engednie kellene az elveiből, hogy a DVTK spanyol csapatkapitányának, valamint honfitársainak búcsúja igazán emlékezetesre sikeredjen.

– Megértem a döntésüket, s bárhogy is alakuljon a vasárnapi, Pápa elleni meccs, tiszteletben tartom a választásukat. Az elveikhez mindenáron ragaszkodniuk kell, s harcolniuk kell érte. Az, hogy bejönnek-e az utolsó mérkőzésre nem befolyásolja az érzéseimet, örökre a szívembe zárom őket – idézi a klub honlapja José Luquét. – Örülök, hogy a szurkolók a szívükbe zártak, én is megszerettem őket. Ha az eszemre hallgattam volna, akkor folytatás mellett döntök, de inkább a szívemre hallgattam és hazatérek. A szurkolók kérték, hogy maradjak, de a döntésem sziklaszilárd. Eddig a labdarúgás volt a legfontosabb, de most mérlegre tettem a dolgokat, és a családomat választom. A pályán a legszebb élményem a nyíregyházi meccs volt, amit soha nem felejtek el.

Közönségtalálkozó Luquéval

Mint közismert, a pályafutását az idény végén befejező csapatkapitány az utolsó mérkőzését játssza vasárnap. A klubvezetés lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy személyesen is elbúcsúzzanak tőle, ezért pénteken 18 órától José Luque a Szinvapark második emeletén várja a drukkereket, ahol lehetőség lesz közös fotó készítésére és dedikálásra is.

Olvasói sztorik