NB I

Előttem az utódom?!

Szivics távozik. Horváth Ferenc érkezik? A Kecskemét 1-0-ra győzött Pakson, ezúttal Bertus volt a nyerőember.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 30. forduló
MVM Paks – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Paks, 500 néző. Játékvezető: Solymosi
Paks: Csernyánszki – Sifter, Fiola, Éger, Szabó J. – Bori (Kovács G., 76.), Heffler T., Bartha, Heffler N. (Hahn J., 76.) – Könyves (Kiss T., 54.), Eppel. Edző: Tomiszlav Szivics
KTE: Antal B. – Mogyorósi, Vaskó, Varga R., Forró – Nagy P. (Patvaros, 60.), Vukaszovics, Szavics (Hullám, 70.), Bertus – Rajczi, Burgos (Balázs Zs., a szünetben). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Bertus (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A paksi csapatba hosszú sérülése után kezdőként tért vissza Bori Gábor, méghozzá éppen előző klubja ellen! A találkozó további pikantériája, hogy a hazaiak távozó edzője, Tomiszlav Szivics magyarországi pályafutása legnagyobb sikereit éppen Kecskeméten érte el. A KTE jelenlegi trénere ráadásul az a Horváth Ferenc, akit a paksi kispad egyik várományosaként emlegetnek.

A második percben Burgos ugrott ki teljesen egyedül, de sokáig várt és a hazaiak beérték. Az előle elkotort labdát, Bertus bombázta a kapu fölé, 12 méterről. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak ígéretes lehetőségek. A 16. percben Forró Gyula beadását Csernyánszki kiejtette, a labda majdnem a hálóba hullott, de végül mégsem… Két perccel később Rajczi lekészítése után Forró a kapu jobb felső sarka mellé lőtt. A 26. percben Szavics szabadrúgása után Rajczi fejelt a kapu közepére, de Csernyánszki védett.

Egyre inkább átvette az irányítást a vendégcsapat, a levegőben lógott a vezetőgól, de éledezett a Paks is, a 34. percben például Vukaszovicsnak kellett nagyot mentenie a tizenhatoson belül. Két perccel később Könyves Norbert fejelt öt méterről, de Mogyorósi József nagy bravúrral szögletre mentett. Egy szempillantás alatt megváltozott a játék képe, immár a hazaiak rohamoztak. A 39. percben Heffler Norbert belőtte a labdát Eppel felé, aki tovább engedte, és majdnem így lett jó, Antal Botondnak nyújtózkodnia kellett, hogy szögletre tolja. Két perc elteltével Könyves beadásánál Antal lábbal megelőzte Heffler Norbertet. Itt is, ott is több helyzet alakult ki, de a szünetig egyik oldalon sem született gól.

A fordulás után a Paks ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta: Könyves váratlan lövése nyomán a labda a lécen csattant. A továbbiakban Eppel fejjel, Szabó János pedig távoli lövéssel próbálkozott, de egyikük sem talált a hálóba. Az 52. percben Vukaszovics lövését fogta Csernyánszki. Ebben az időszakban sem teltek eseménytelenül a percek: Bori szabadrúgása után a labda a kapus és egy védő között pattogott a kapufánál, de Antal Botond végül megfogta. Ezután Eppel fejesét fogta a kapus, majd Kiss Tamás az ötös sarkáról fölé lőtt.

A 63. percben egy beadást követően Rajczi testén megpattant a labda, Csernyánszkinak visszafelé vetődve kellett védenie. Hosszú percek hazai dominanciája után a KTE szerzett vezetést. A 67. percben Barta László cselezgetett a tizenhatoson belül, majd éles szögből, nyolc méterről lőtt, de Antal bravúrral védett a rövid sarok előtt. A 71. percben Hullám Attila első érintése egy gólpassz volt. A paksiak labdát vesztettek a saját térfelük közepén, amiből visszatámadtak az alföldiek, Rajczi kiugratása után Hullám középre passzolt, Bertus Lajos pedig becsúszva a hálóba lőtt (0-1).

A 78. percben Eppel két méterről a kapu mellé lőtt. Mivel több gól már nem esett, a KTE fennállása során először nyert élvonalbeli meccset a Paks ellen.

– A mérkőzés nagy részében sokkal több lehetőségünk volt, de amíg nem tudunk gólt rúgni, addig nem is fogunk meccset nyerni. A kecskeméti kontrákban benne volt a veszély, így is kaptuk a gólt, egy eladott labda utáni szép befejezésből – mesélte a Rangadó.hu szakértője, Zsók József, az MVM Paks játékosa. – Számítani lehetett rá, hogy keményen játszik a KTE, és a pontrúgásai veszélyesek lesznek, mert Horváth Ferenc elég jó az ilyen dolgokban, minden meccsen lehet látni tőlük új figurákat. Megnyerték a meccset, gratulálni kell nekik, de a játék képe alapján legalább a döntetlenre rászolgáltunk. Ilyen a futball, megbünteti a hibákat. Ez a szezon sajnos nem sikerült jól, hiszen öt vereséggel fejeztük be. Nyáron az új edzőnél új lappal kezd mindenki. Most következik a záróvacsora, majd a szünet, ami szerintem három hétnél nem lesz több.

Olvasói sztorik