NB I

Megmutatta magát a Bundesligában

A Greuther Fürth 24 éves középpályása, Stieber Zoltán számára emlékezetes marad az idei szezon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tavaly nyáron igazolt a Mainz együttesétől a német Bundesliga újoncához, a Greuther Fürth csapatába Stieber Zoltán. A kétszeres válogatott szélső Németországban korábban az Aachen és a Koblenz gárdájában szerepelt, előtte pedig az angol Aston Villába nevelkedett, ahova Újpestről került. A 24 éves labdarúgó az idei szezonban többször is sérüléssel bajlódott, a bajnokság második felében vállproblémái akadtak, de így is 15 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken három gólig jutott. A találatok nem voltak mindennapiak, hiszen sokan emlékezhetnek a Dortmund és a Frankfurt elleni gyönyörű emelésre, amely a játékosnak gyógyír lehet arra, hogy klubja kiesett a német élvonalból.

A balszélső a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, örül, amiért meg tudta mutatni magát a Bundesligában, de a kiesés miatt nem teljesen elégedett.

– A kieséssel természetesen nem vagyok elégedett, illetve amiatt van még hiányérzetem, hogy a szezon elején, és a végén sérülésekkel kellett megküzdenem – magyarázta Stieber Zoltán. – Abból a szempontból viszont úgy gondolom, jó szezont zártam, hogy meg tudtam mutatni magamat a Bundesligában, és több jó meccset is sikerült játszanom. Szerencsére a legutóbbi vállsérülésem már a múlté, az utolsó fordulóban már pályára is léptem tíz percet.

– Melyik volt a szezon legemlékezetesebb pillanata?
– Három gólt is sikerült szereznem, és mindhárom nagyon emlékezetes számomra. Az elsőt a Hoffeinheim ellen szereztem, ami azért kedves számomra, mert az első találatom a német első osztályban. A másik két gólomra nagyképűség nélkül mondhatom, hogy parádésra sikerültek, és nagyon megmaradtak a szívemben. A Dortmund ellen nyolcvanezer néző ellőtt sikerült szépen beemelnem, illetve a frankfurti emelésem is olyan szép emlék, amire biztosan évek múlva is nagyszerű érzés lesz visszagondolni.

– A télen kölcsönbe érkezett Varga Józsefre nem tartott igényt a klub. Mit gondol, miért nem számított rá az új tréner?
– Józsi dolgairól nem szeretnék nyilatkozni, megtárgyaltuk, hogy egymás dolgairól nem beszélünk a sajtóban. Annyit tudok elmondani, hogy egy játékos dolga sosem egyszerű, ha új edző érkezik egy alakulathoz. Talán az új tréner elképzeléseibe nem fért bele, és ezért nem számítottak rá.

– A nyártól viszont egy újabb válogatott játékos, Korcsmár Zsolt csatlakozik a Fürth kötelékéhez. Örül az érkezésének?
– Nagyon örülök Zsolt érkezésének, hiszen régről ismerjük egymást. Amikor tizennégy évesen Újpestre kerültem, akkor annak a korosztályos együttesnek is tagja volt. Egy suliba jártunk, a kollégiumban szobatársak voltunk. Most nyolc év után szerepelhetünk újra egy csapatban, nagyon várom már a közös munkát, hiszen nagyon szép időszakot éltünk át együtt fiatalon. Természetesen többször is beszéltünk az átigazolás kapcsán, mindig képben voltam az ügy aktuális állásáról, hiszen egy több hónapos dolog végére került pont nemrég.

– Mivel tölti nyári pihenőjét?
– Három hetes pihenőt kaptunk, június tizenkettedikén van az első jelenésem a klubnál. Addig is próbálok minél több időt tölteni a családommal és a barátaimmal.

Olvasói sztorik