NB I

Németországban akart játszani

Korcsmár Zsolt a Greuther Fürth csapatához igazolt. A menedzsere szerint minden szempontból jó döntést hoztak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Bundesligából kieső Greuther Fürth csapatához igazolt Korcsmár Zsolt. A norvég Brann Bergen játékosa hároméves szerződést kötött a német klubbal.

„Gyors és okos játékosról van szó, aki mindkét lábával magabiztos, így a védelem közepének jobb és bal oldalán is bevethető” – méltatta a 17-szeres válogatott Korcsmárt új edzője, Rouven Schröder.

A magyar védőnek Stieber Zoltán személyében honfitársa is lesz a csapatnál. A mostani szezon második felében Varga József is a gárdát erősítette, ám rá nem tartanak igényt a folytatásban.

A Rangadó.hu érdeklődésére Bognár Nándor, a válogatott védő ügyeit intéző SportConcept menedzseriroda vezetője elmondta, a karrierjét nagyon tudatosan építő 24 éves Korcsmár minden szempontból jó döntést hozott.

– Folyamatosan voltak lehetőségek, ami konkrétum volt, azok meg lettek szűrve és minden tekintetben a legjobb döntést kellett meghozni. Szakmailag is jól döntöttünk, hiszen olyan országot választottunk, ahol felfelé ívelhet a karrierje – magyarázta Bognár Nándor. – Benne volt a pakliban Oroszország is, de nem biztos, hogy az ő esetében jó döntés lett volna. Korcsmár Zsoltnak a pályafutásában azt érdemes megfigyelni, hogy mindig mindent tudatosan csinált, ő egy ilyen típusú ember is. Határozott célja volt, hogy a Bundesligában focizzon, ezt többször hangoztatta is. Ha ehhez ilyen út vezet, akkor ezt így kell csinálni. Nincs nagy jelentősége, hogy a Fürth most éppen kiesett, hiszen ha a másodosztályban neki főszerep jut, és vele együtt jutnak vissza, akkor jobban jár, mintha elmenne egy élvonalbeli csapathoz, ahol kevés lehetőséget kap.

– Már május közepén sikerült új csapatot találni Korcsmár Zsoltnak. Nem lett volna érdemes kivárni még egy kicsit?
[ianswer– Speciális az ő helyzete, hiszen a norvég bajnokság máshogy megy, mint a legtöbb európai liga, éppen ezért nem nagyon lehet ugrabugrálni akkor, amikor Európában átigazolási szezon van. Ezt is figyelembe kellett venni, valamint azt is, hogy az ő szerződése nem nyáron jár le, hanem télen. Egy nagyon fontos dolog pedig, amit ő határozottan kért, hogy nagyon sok jót kapott a Branntól, ezért úgy akar távozni a norvégoktól, hogy ők is hasznot húzzanak belőle, ahhoz pedig ez az utolsó pillanat, nem lehetett tovább húzni. Zsolt nagyon korrekten kezelte ezt a helyzetet, ráadásul olyan szituáció még nem adódott, hogy milyen az mikor ő szabad, hiszen Korcsmár Zsoltot mindig kivásárolták a szerződéséből.

– A hároméves szerződés garantálja, hogy hosszabb távon számolnak vele?
– Az teljesen mindegy, hogy hány éves egy szerződés, az nem azt jelenti, hogy a játékosnak ki kell töltenie. Mi mindig azt szoktuk mondani, hogy akkor kell továbblépni, amikor valaki arra alkalmas. A kettő- és hároméves szerződések egy viszonylagos nyugalmat adnak a klubnak és a játékosnak is, de túl nagy jelentősége nincsen, hiszen Zsolt nem a karrierje elején és nem is a végén jár, ahol kifejezetten kell ezekre figyelni. A legfontosabb üzenete ennek az igazolásnak az, hogy ő Németországba került.

Gyurcsóra is lenne kereslet

Mivel Baráth Botond, Beliczky Gergő, Csorba Szabolcs, Farkas Zoltán, Fejes András, Gyurcsó Ádám, Ízing Martin, Ladányi Tibor, Novák Alexisz, Somodi Bence, Takács Ákos és Zamostny Balázs is a SportConcepthez tartozik, arról is érdeklődtünk, hogy közülük ki válthat klubot idén nyáron?

– A játékospiac eléggé kiszámíthatatlan, néhány nap alatt is történhetnek nagy változások – magyarázta Bognár Nándor. – Gyurcsó Ádámra is vannak például ajánlatok, egyelőre ő stabil ember a Videotonban, nem baj, ha még egy picit erősödik. Persze, el tudom azt képzelni, hogy holnapután becsenget valaki és előáll egy szuper ajánlattal, akkor biztos elgondolkodna rajta, de nem kifejezetten cél, hogy ez azonnal legyen. Inkább az a cél, hogy akkor kell lépni, amikor mindenkinek jó az, ami érkezik.

Olvasói sztorik