NB I

Varga hazajön, de erős marad a német légió

Miközben a német foci szárnyal, a Fürth ma bejelentette elküldi a debreceni focistát. Husztiék maradnak...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön derült ki, hogy a Bundesligában szereplő Greuther Fürth kölcsönben szereplő magyar légiósára, Varga Józsefre nem tart igény a német klub. A biztosan kieső Fürth csapatának hivatalos honlapján közölte le, hogy nem hosszabbítják meg a 24 éves válogatott játékos nyáron lejáró kölcsönszerződését. Vargának tehát első körben nem sikerült megragadni a német futball köreiben, de a Rangadó.hu alábbi összeállításából kiderül, hogy nem panaszkodhatunk, hiszen számos magyar labdarúgóra lehetünk büszkék, amiért a világ egyik legerősebb bajnokságában lépnek hétről hétre pályára.

Király Gábor – 1860 München

Király Gábor az a játékos, aki magyarként a német labdarúgás meghatározó alakja már évek óta. Igaz, hogy jelenleg nem az első osztályban véd, de elképzelhetetlennek tűnt, hogy ezen a listán ne szerepeljen. A szombathelyi születésű kapus a Haladásban nevelkedett, és 1997-ben igazolt a Bundesligában szereplő Hertha Berlin csapatához. A fővárosi alakulat kapuját 2004-ig védte, majd egy ötéves angol kitérő után tért vissza Németországba. 2009 óta erősíti az 1860 München csapatát, ahol már 128 mérkőzésen lépett pályára. A 37 éves magyar válogatott hálóőr a gárda egyik legbiztosabb pontja, szinte kirobbanthatatlan a kapuból.

Hajnal Tamás – VfB Stuttgart

Hajnal Tamás is azok közé a magyar labdarúgók közé tartozik, aki meg tudott ragadni Németországban. A középpályás a Vác csapatából igazolt 1998-ban a Schalke 04-hez, ahol 6 év alatt mindössze 8 mérkőzésen szerepelt, tehát nem indult túl fényesen számára a német kaland. 2006-tól azonban már Kaiserslautern játékosaként a csapat meghatározó tagja lett, és 32 mérkőzésen 7 gólt rúgott, igaz mindezt a Bundesliga 2-ben tette. Egy évvel később azonban már az élvonalban lavírozott a frissen feljutó Kalsruhe SC mezében, 32 meccsen 8 gólt rúgott a Bundesliga 2007/2008-as idényében. Fel is figyelt rá napjaink egyik legjobb klubcsapata, a Borussia Dortmund, ahova 2008 nyarán igazolt. A 32 éves Hajnal 2011-ig szerepelt a sárga-feketéknél, mivel előbb kölcsönben, majd pedig véglegesen a Stuttgart együtteséhez szerződött. A válogatott irányító jelenlegi csapatában eddig 46 összecsapáson egyszer volt eredményes.

Huszti Szabolcs – Hannover 96

Huszti Szabolcs 2006-ban csöppent bele a német labdarúgásba, amikor is a francia Metz gárdáját hagyta el a Hannover kedvéért. A 30 éves középpályás hamar felvette a Bundesliga ritmusát, és rövid időn belül csapata legjobbjává nőtte ki magát. Gólt szerzett a Bayern München és a Real Madrid ellen is, 2009-ig összesen 81 bajnokin lépett pályára, amelyeken 17 találatig jutott. 2012 nyarán egy három éves orosz túra után igazolt vissza jelenlegi alakulatához, ahol parádés szezont produkál, és idén már a századik Bundesliga meccsét is lejátszotta. Az idei bajnokságban 21 meccsen eddig 9 gólt rúgott, jelenleg sérüléssel bajlódik.

Szalai Ádám – 1. FSV Mainz

A gólerős csatár fiatalon került Németországba, 2006-ba igazolt a Stuttgart korosztályos csapatába, de az első csapatnál még nem számoltak vele. Stuttgartból a Real Madrid második számú együttesébe, a Castillába igazolt, ahol 3 évet töltött. Innen szerződött 2010-ben jelenlegi klubjába, ahol az idei szezontól kezdve robbant be igazán. Több magyar gólrekordot is megdöntött már, és olyan csapatok figyeltek fel rá, mint a Bajnokok Ligája döntős Borussia Dortmund. Elmondható tehát, hogy a 25 éves támadónak van jövő Németországban.

Stieber Zoltán – Greuther Fürth

Varga József magyar csapattársa 2009-ben került Németországba, előtte az angol Aston Villa csapatában nevelkedett. Első német csapata a másodosztályban szereplő Koblenz volt, itt egy szezon alatt 38 mérkőzésen 5 gólt rúgott, és végigjátszotta a szezont. Innen 2010-ben a szintén másodvonalbeli Aachen gárdájához szerződött, ahol szintén meghatározó játékos tudott lenni, 34 meccsen tízszer volt eredményes. Kiváló játékára a Mainz figyelt fel, ahol azonban nem tudott túlságosan eredményes lenni, a 2011/2012-es szezonban mindössze hétszer játszhatott a Bundesligában. A több játéklehetőség reményében tavaly nyáron a frissen feljutó, de már biztosan búcsúzó Fürth együttesébe szerződött, ahol megszerezte első Bundesliga góljait is. A kieső csapat színeiben idén 15 mérkőzésen szerepelt, amíg vállsérülést nem szenvedett.

Bajner Bálint – Borussia Dortmund

Igazi álomba illő történet a fiatal csatáré, aki egy igazi vándor volt mielőtt Németországba került volna. Játszott Olaszországban, Romániában, Angliában és természetesen hazánkban is. 2012 nyarán szerződött a dortmundiak második csapatához, de idén tavasszal már a Bundesligában is pályára lépett. Kiváncsian várjuk a meseszerű sztori folytatását, annyi biztos, hogy hallunk még a 22 éves támadóról.

Olvasói sztorik