NB I

Háztűznézőben

A nagy győzelem után Stieber Zoltán segít lakást keresni új csapattársának, Varga Józsefnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán derült ki, hogy Németországba igazol a DVSC és a magyar válogatott középpályása, Varga József. Ezután alaposan felpörögtek az események, hiszen a 24 éves játékosnak alig maradt ideje az ügyintézésre és a csomagolásra, máris indulnia kellett a repülőtérre. Miután csatlakozott a Greuther Fürth csapatához, újabb utazás várt rá, hiszen szombaton a Schalke 04 otthonában lépett pályára új együttese. Varga két edzés után ott volt a kezdőben, végigjátszotta a meccset, és a tudósítások szerint remek teljesítménnyel járult hozzá az idegenbeli bravúrgyőzelemhez (2-1).

Ezt támasztja alá Stieber Zoltán beszámolója is. A sárvári születésű csatár a Koblenz, az Aachen és a Mainz után tavaly nyáron igazolt a Greuther Fürth csapatába. A Rangadó.hu érdeklődésére elmesélte, hogy honfitársa érkezéséről nem a saját edzőitől vagy vezetőitől, hanem Szalai Ádámtól értesült, sms-ben…

– Minek köszönhető a bravúros győzelem?
– Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyek, ezért próbáltunk minél jobban tartani a pozíciónkat a középpályán, és kontrákra játszani. Ez jól sikerült, sok helyezet tudtunk kialakítani, de a Schalke nagyon nyomott, többet volt náluk a labda. Egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy végül összejött a győzelem, de nagyon sokat tettünk érte, hogy nyerjünk – mesélte Stieber Zoltán.

– A hosszú nyeretlenség után ez a siker lélektanilag is jókor jött?
– Igen, ez nagyon fontos győzelem volt. A közelmúltban sokszor hangsúlyoztam, hogy nagyon kellene egy győzelem, mert jót tenne a fejeknek is, és átlendülnénk a holtponton. Hiszem, hogy mostantól el fogunk indulni felfelé. Józsi nagyon jól szállt be a játékba. Csak két napja volt itt, és két edzésen vett részt, de végigjátszotta a találkozót. Nagyon nagy erősítést jelent nekünk, fontos eleme lesz tavasszal a játékunknak. Nagyon örülök, hogy idekerült.

– Mikor tudta meg, hogy csapattársak lesznek?
– Érdekesség, hogy Szalai Ádámtól tudtam meg, ő kérdezte sms-ben, hogy tudok-e róla, hogy Varga Józsi hozzánk jön. Olvasta az interneten, én viszont nem tudtam róla, váratlanul ért.

– Pedig azt hinné az ember, hogy mivel a honfitársáról van szó, az edzők és a vezetők kikérik a véleményét…
– Általában így szokott működni, de ezúttal annyira gyorsan pörögtek az események, hogy neki is alig volt ideje összepakolni. Az utolsóelőtti napon igazolták, ez is közrejátszott abban, hogy a vezetőknek nem volt idejük megkérdezni engem.

– Miben kell segítenie új csapattársának?
– Apróságokra kell gondolni, olyan dolgokra, amelyek a mindennapi élethez szükségesek. Ma például szabadnapunk van, ezért elmegyünk, nézünk neki egy lakást. Felveszem őt a szállodában, utána bemegyünk a klubhoz, mert egy-két alternatívát már kigyűjtöttek a neki a titkárnők. Ha telefonra lesz szüksége, bemegyünk az egyik szolgáltatóhoz, és azt is nézünk neki. Segítenem kell neki fordítani a taktikai megbeszéléseken, de a többi csapattársunk is nagyon segítőkész, mindenki nagyon pozitívan fogadta.

Olvasói sztorik