NB I

Kupaarany és a dobogó céljuk

Bódi Ádám úgy gondolja, még szépen is zárulhat a szezon a DVSC számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki címvédő DVSC 6-1-es összesítéssel búcsúztatta a Vasast, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. Mivel az OTP Bank Liga tabelláján a csalódást keltő hatodik helyen tanyáznak a hajdúságiak, egy esetleges kupagyőzelem gyógyír lehet számukra az idei szezonban. A Rangadó.hu megkereste a Loki fiatal szélsőjét, Bódi Ádámot, aki a kupadöntővel kapcsolatos várakozásairól, illetve a debreceniek dobogós álmairól is mesélt, miután értékelte a Vasas elleni visszavágót.

– A háromgólos előny tudatában szerettük volna hamar letudni a mérkőzést. Sikerült is helyzeteket kialakítanunk már a meccs elején, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket – mondta Bódi Ádám. – Aztán a Vasas egy szép támadás után megszerezte a vezetést. Ez kicsit váratlanul ért minket, de már az első félidőben megfordíthattuk volna az eredményt, hiszen hatalmas helyzeteket hagytunk ki. A szünetben rendeztük a sorokat, felpörgettük a játékot és sikerült gólokat lőnünk.

– Mit gondol, kivel fognak találkozni a döntőben?
– A Győrre tippelnék, hiszen idegenben lőtt kétgólos előnnyel várhatják a meccset. A mérkőzés azonban így is háromesélyes, bármi előfordulhat. Láthattuk, hogy az ETO három-nullról ki tudott kapni hazai pályán, ami nagyon meglepő eredmény volt, hiszen bajnokaspiráns gárda nem nagyon szokott így vereséget szenvedni.

Bódi Ádám tippje bevált, hiszen szerda este a győriek jutottak tovább. Interjúnk a visszavágó előtt készült.

– Ha a Győr nyeri a bajnokságot, akkor a kupadöntőtől függetlenül a DVSC biztosan indulhat a nemzetközi porondon. Ez megnyugtatja a gárdát, vagy tovább hajtanak a kupaaranyra és dobogóra egyaránt?
– Természetesen jó érzés, ha már tudod, hogy biztosan indulhatsz a nemzetközi kupában, de csapatszinten és az egyéni elismerés szintjén is nagyon fontos, hogy megnyerjük a kupát. A bajnokságban is az a célunk, hogy odaérjünk a dobogóra. De szeretnénk megvédeni a Magyar Kupát, és akkor idén is nyernénk valamit. Nyilvánvalóan a legfontosabb a bajnokság, de idén sajnos nem tudtunk az aranyért harcolni, ezért fontos a kupa is, és részben gyógyír lenne, ha megnyernénk.

– Mennyire éli meg csalódásként az idei szereplésüket?
– Minden évben nem lehet ugyanúgy teljesíteni. Lehetett tudni, hogy még egy veretlen idényünk nem lesz. A tavalyi nagyon szép szezon volt, ami után idén mindenki minket akar megverni. Természetesen nem számoltunk ennyi vereséggel, de még alakulhat úgy ez a bajnokság, hogy odaérjünk a második vagy a harmadik helyre. Ha odaérünk a dobogóra és megnyerjük a Magyar Kupát, akkor bármi is történt, elmondhatjuk, hogy nem volt rossz szezonunk.

– A hétvégén a Videotont fogadják, mit vár az összecsapástól?
– Hatalmas rangadó lesz, ahol hazai pályán mindenképp szeretnénk nyerni. Háromesélyes mérkőzés lesz, bár nem emlékszem, hogy a Videoton mikor nyert utoljára Debrecenben. Remélem, sokan kijönnek, és akkor teltház előtt pokoli hangulatban a közönség lenne a tizenkettedik játékosunk, és a segítségükkel meg tudnánk kaparintani a három pontot.

Olvasói sztorik