NB I

Hat gól a keleti rangadón

Kétgólos hátrányból állt fel a Debrecen ellen a DVTK az OTP Bank Liga 26. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 26. forduló
Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 3-3 (1-1)
Miskolc, 3500 néző. Játékvezető: Kassai
DVTK: Ribánszki – Vági, Hanek, Kádár, Gohér – Gallardo, Takács P., Fernando, Luque – Bacsa, Seydi (Tisza, 57.). Edző: Kovac Zoltán
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté P., Mészáros, Korhut – Kulcsár T. (Sidibe, 55.), Bódi (Simac, 92.), Czvitkovics, Ramos, Ferenczi (Spitzmüller, 84.) – Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Fernando (40.), Luque (77.), Gallardo (86.), illetve Kulcsár (23.), Coulibaly (62.), Bódi (66.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét oldalon voltak hiányzók, hiszen míg a hazaiak Rudolf Gergelyt, addig a vendégek Szakály Pétert voltak kénytelenek nélkülözni. Ráadásul a debrecenieket ultráik sem kísérték el, így tiltakozva a szurkolói regisztráció ellen.

Luque szabadrúgása jelentette az első helyzetet a mérkőzésen, a DVTK játékosa a harmadik percben próbált meg a kapu elé csavarni, de Verpecz figyelt a laposan érkező lövésre. Nem vett vissza az iramból a DVTK, a vendégek csak keresték a labdát, fölényben játszott az első percekben a hazai csapat, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A 13. percben Luque fűzte be Ramos-t, életerős lövését a debreceni kapus ütötte a mezőnybe. Negyed óra elteltével kezdett magára találni a bajnoki címvédő, átvette az irányítást, de jól zárt a miskolciak védelme. A kezdeti rohamok a félidő közepére alábbhagytak, nem forogtak veszélyben a kapuk, ezért is jött meglepetésként a vendégek vezető találata: egy jobboldali beadás átszállt a védők feje felett, azonban a hosszún érkezett Ferenczi, aki azonnal visszatette középre a labdát, melyet Kulcsár pofozott három méterről a hálóba.

A 36. percig kellett várni a Diósgyőr következő valamirevaló helyzetére, ekkor Vági keresztbelőtt labdája ment el érintés nélkül a kapu előtt. Ismét felpörögtek a hazaiak, és egy szöglet után meg is született az egyenlítő találat: Luque szögletét Fernando fejelte hét méterről a kapuba. Azonnal válaszolhatott volna Kondás Elemér csapata, azonban Kulcsár fejese elkerülte a kaput. A félidő végére ismét kiegyenlítetté vált a játék, így az első negyvenöt perc után döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A félidő elejét megint a DVTK indította aktívabban, de Seydi nem tudott mit kezdeni a kissé erős passzokkal. A 48. percben egy baloldali beadást Bacsa fejelt az égbe, tette mindezt öt méterre a kaputól. Elkezdtek záporozni a helyzetek, egy perc elteltével Seydi lépett ki a védők közül, de először Verpecz, másodszor Mészáros blokkolta a légiós lövését, majd Gallardo ismétlését újfent a vendégek kapusa hárította nagy bravúrral. Megint a hazaiak diktálták a tempót, nagyon a helyén kellett lennie a debreceni védelemnek. A második félidő első debreceni lövésére 14 percet kellett várni, ekkor Bódi lőtt gyengén Ribánszki ölébe. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is meglepetésszerűen jött a Debrecen vezető találata: Coulibaly futott végig a hazai térfélen, senki sem tudta megállítani, és kissé kisodródva, az alapvonal közeléből befelé vezetve a labdát laposan ellőtte azt Ribánszky hasa alatt. Alig öt perccel később jött a harmadik vendég találat: Bódi kapott remek labdát, megnézte a jobb felső sarkot, és mértani pontossággal ki is lőtte azt.

A biztos vezetés tudatában sem vett vissza a Debrecen, egy szögletet követően Sidibe fejelte a lécre a labdát. A DVTK-t láthatóan megzavarta a kétgólos hátrány, egyre kapkodóbbá vált a játékuk. Czvitkovics szabadrúgása közvetlenül a hazaiak kapusa előtt pattant le, de a kipattanó labdát nem találták el a vendégek. Az ellentámadásból viszont szépített a Diósgyőr, Luque értékesített egy jogos büntetőt, így újra nyílttá vált a mérkőzés. A 80. percben Gallardo szeretett volna tizenegyest kapni, helyette csak egy sárga lap lett a jutalma. A 85. percben egy diósgyőri szöglet pattant meg a hazaiak védőin, de Verpecz óriási bravúrral védett. Újabb sarokrúgás következett, de itt már tehetetlen volt a vendég csapat: Gallardo fejelt kapura a hosszúról egy labdát, amit a debreceniek már csak a gólvonalon túlról tudtak kirúgni. Két perccel később Tisza akár el is dönthette volna a meccset, de nem tudott megfelelően kapura fordulni. A végén még mindkét kapu előtt adódott lehetőség, de gól már nem született, így hat gólt és döntetlent hozott a kelet-magyarországi rangadó.

– Kifejezetten élvezhető volt a mérkőzés, soha rosszabbat – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori kiváló játékosa és edzője. – Azt megállapíthatjuk, hogy a Debrecen otthagyott két pontot Miskolcon. A vendégek tanítanivaló találatokat szereztek, míg a kapott góljaik rendre kihagyásaikból, koncentrációbeli hibáikból estek. Az első szögletnél a mezőny legalacsonyabb játékosa, Fernando fejelhetett pár méterről kapura, a tizenegyest egy buta szabálytalanság után kapták, míg a második szögletnél is üresen fejelhetett az ellenfél. Úgy érzem, a Debrecen futballozott jobban, de a DVTK az egyéni bravúros megmozdulásainak is köszönhetően még kétgólos hátrányból is fel tudott állni. Nem hiszem, hogy erőnlétbeli problémái lennének a hazaiaknak, ezt bizonyítja a hajrában ledogozott kétgólos hátrányuk is. Továbbra is a liga egyik legerősebb kerete a diósgyőri, nagyon jó légiósaik, mint például Fernando, Luque, vagy a mai meccs egyik legjobb támadója, Seydi állnak a csapat rendelkezésére, nem beszélve a kiváló hazai labdarúgókról, Tiszáról, Rudolfról vagy éppen Bacsáról.

Olvasói sztorik